Film

Museum Hengelo: film over het waterbeken

Terug naar overzicht
Datum wo 17 jul. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Museum Hengelo: film over het waterbeken

De beken van Hengelo – de ontwikkeling van Hengelo en haar strijd tegen het water. U gaat kijken naar de geschiedenis van het water in Hengelo, een film uit 2022 van Walter Tuenter, lid van de Video Film Club Hengelo. Alle beken door Hengelo komen aan bod in deze film. Nu het klimaat verandert wordt de roep om groen en water in de stad steeds luider, aldus de gemeente Hengelo.

Vanaf 2015 is er een nauwe samenwerking tussen waterschap Vechtstromen en de gemeente Hengelo om een impuls te geven aan de uitdagingen die binnen het stedelijk gebied van Hengelo op ons afkomen als gevolg van de veranderingen van het klimaat.

Dit heeft geresulteerd in de samenwerkingsovereenkomst ‘Klimaat Actief Hengelo’. De geschiedenis van de industrialisatie in Hengelo staan in nauwe relatie met de beken. Herinneringen aan de overstromingen in Hengelo worden verwoord door Marinus van Rooy.

Reserveren via info@museumhengelo.nl of via 074 2594216

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.