Film

Museum Hengelo: Hengelose Revue 65 jaar

Terug naar overzicht
Datum wo 13 nov. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Museum Hengelo: Hengelose Revue 65 jaar

Deze film vertelt de geschiedenis van de Hengelose Revue, nu gesetteld in een bedrijfsgebouw aan de Torenlaan, waar de revues tot stand komen. Aan het woord komt onder andere Albert Timmers, die samen met Ben Vos aan de wieg stond van de Hengelose Revue. Daarna maakt u kennis met het werk van het productieteam zoals de decorbouwers, dansers, muzikanten, de pr-afdeling en de vrouwen van het naaiatelier. Tot slot de toneelspelers. Tussen de interviews door toont de VideoFilmClub Hengelo u filmopnames uit voorgaande revues.

Pauze

Vier ambachten worden prachtig in beeld gebracht , ’n Oaln Roop’ over het maken van een Midwinterhoorn, de ‘Klootendraaier’ voor ‘Klootschieten’, de Twentse Goastok, van houtwal tot stok en tot slot Corrie Hofstee-van Gestel zien, gespecialiseerd in het oude ambacht Kantklossen. Het Twentse Volkslied wordt gezongen.

Reserveren via info@museumhengelo.nl of via 074 259 4216. Locatie: Museum Hengelo, Beekstraat 51. Kosten: 5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

5 euro per persoon, donateurs 2 euro korting

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.