Music & Movies: The Breakfast Club

Terug naar overzicht
Datum za 02 sep. Locatie Broedplaats Oogst

Music & Movies: The Breakfast Club

Tijdens deze gratis outdoor editie van Music & Movies bij creatieve broedplaats Oogst in Hengelo vertonen we op 2 september één van de meest iconische coming of age films uit de jaren 80 en voorzien de talentvolle studenten van ArtEZ die van de soundtrack die het eigenlijk verdiende. We hebben het natuurlijk over The Breakfast Club, met (Don’t You) Forget About Me als wereldwijde megahit op de score maar met verder een vrij anonieme en vooral inwisselbare soundtrack.

The Breakfast Club

John Hughes schreef, regisseerde en produceerde deze ontroerende komedie over de Atleet, het Brein, de Crimineel, de Prinses en het Hopeloze Geval die in de strafbankjes van hun high school samensmelten tot The Breakfast Club. Vijf studenten die niets met elkaar gemeen hebben, moeten als straf samen een zaterdag doorbrengen in de bibliotheek van hun school. Om 7uur's ochtends hadden ze niets waarover ze met elkaar konden praten. Tegen 4 uur 's middags zijn ze elkaars beste vrienden geworden. Voor de buitenwereld waren ze gewoon de Atleet, het Brein, de Crimineel, de Prinses en het Hopeloze Geval, maar voor elkaar blijven ze voor altijd The Breakfast Club. De film groeide uit tot een van de grootste klassiekers van de jaren 80.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.