Datum za 29 okt. Locatie Binnenstad Hengelo

Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement landelijk georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. De Hengelose Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door De Natuur- en Milieuraad Hengelo e.o., Natuur & Milieu Overijssel, Hengelo Helemaal Stil, Fase 4 Sociale Innovatie en Bibliotheek Hengelo.

Activiteiten Hengelo

Op zaterdag 29 oktober is het de Nacht van de Nacht. Het doel van de Nacht van de Nacht is het tegengaan van lichtverspilling; Nederland wordt donkerder en duurzamer. Van 19.00- 21.30 wordt er een lezing in het donker georganiseerd in de Bibliotheek Hengelo. Om 19.00 uur opent Claudio Bruggink, wethouder duurzaamheid, het programma. Overige sprekers zijn Maurice Evers en Ferenc van Damme. Ook De Verhalenkraal is aanwezig. De entree is gratis.

Lampen uit

Om 20.00 uur doet de gemeente een uur lang 5000 lantaarnpalen uit in de stad. Dat gebeurt automatisch. Inwoners gaan hier zeker wat van merken; het wordt op sommige plekken dan letterlijk pikkedonker. Het centrum kleurt groen. Al eerder dit jaar deed de gemeente de lichten uit tijdens Earth Hour. Hengelo heeft nu 8000 lantaarnpalen met ‘slimme armaturen’ en led-lampen. Dat betekent dat ze van afstand uitgeschakeld en gedimd kunnen worden en minder energie verbruiken. 1800 lantaarnpalen hebben sinds dit jaar zelfs een bewegingssensor. Deze palen staan in de Hasseler Es, in Groot Driene en in een stuk van de Hengelose Es. Door bewegingsdetectie ‘ziet’ de lamp dat er iemand aankomt en gaat de lamp feller branden. Hierdoor wordt minder energie gebruikt en is er minder lichtvervuiling voor de
natuur.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

nachtvandenacht.nl

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.