Datum do 04 apr. Locatie Oyfo Techniekmuseum
Floris Hazemeijerstraat 300
7555 RJ Hengelo

Night at the Museum

Op donderdag 4 april om 20.00 uur opent Oyfo Techniekmuseum speciaal voor volwassenen de deuren voor de nieuwe editie van Night at the Museum. Deze avond staat volledig in het thema van de pas geopende tentoonstelling Trijp. Een speciaal en exclusief soort velours dat tussen 1901 en 2000 werd gemaakt door de Hengelosche Trijpweverij. Ervaar deze nieuwe tentoonstelling tijdens een avond vol muziek, workshops en rondleidingen.

Programma

Workshop: Smart Textiles
In deze workshop leert Hellen van Rees je meer over Smart Textiles ofwel slimme textielen. Ze kunnen dienen als sensor om bijvoorbeeld je ademhaling te meten, maar ook als actuator, iets dat beweegt of warmte afgeeft zoals bijvoorbeeld gebeurt in autostoelen. Zo zijn er dus toepassingen die we al kennen, maar wat zijn nu de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en wat zijn producten die we in de toekomst kunnen verwachten? Tijdens de workshop ga onder leiding van Hellen zelf aan de slag en maak je een eigen textiele speaker die je aan je smartphone kunt verbinden. Klink misschien ingewikkeld, maar maak je geen zorgen. Ervaring is niet nodig voor deze workshop!

Speedtour Trijp

Kom tijdens deze korte rondleiding meer te weten over de rijke geschiedenis van de Hengelose Trijpweverij. Josine Sibum Siderius, hoofd Publiek en Presentatie van Oyfo, leert je hoe deze luxueuze stof gemaakt werd, voel de dessins en ervaar Trijp in onze woonkamer.

Experimenteer zelf!

Er is niks leuker dan zelf aan de slag te gaan. Laat je inspireren door de voorbeelden van Rob Pelgrim, vrijwilliger bij Oyfo en kenner op het gebied van weven, en ga zelf aan de slag met een weefsel. Kom erachter hoe de basis voor trijp tot stand komt en experimenteer vervolgens door te weven met verschillende stoffen.

Nog veel meer

Uiteraard kun je op deze avond ook door de andere zones van het Techniekmuseum struinen en daagt de Finse kunstenaar Dafna Maimon je uit om opvattingen en overtuigingen over denken versus voelen te onderzoeken in haar tentoonstelling Felt Sense bij Oyfo Kunstpodium. Een avond vol muziek, cultuur en kunst dus! Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een drankje te drinken.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Voor Night at the Museum gelden reguliere entreeprijzen van het museum. Prijzen vind je op https://oyfo.weticket.io/night-at-the-museum

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.