Muziek

Noé Inui en Vassilis Varvaresos

Terug naar overzicht
Datum zo 08 dec. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Violist Noé Inui (1985) en pianist Vassilis Varvaresos (1983) spelen voor u: Janáček: Sonata for violin and piano JW 7/7 (17’), Beethoven: Sonata for violin and piano nr 10 in G op. 96 (25’) en Prokofiev: Sonata for violin and piano nr 1 in f op.80 (30’).Toen Noé en Vassilis elkaar in 2012 ontmoetten voor hun eerste gezamenlijke repetitie, was het voor hen meteen duidelijk dat het een langdurige samenwerking zou worden. Het is alsof ze dezelfde muzikale taal spreken tijdens hun concerten. Een kwaliteit die zelfs op de achterste rij van elke concertzaal merkbaar is. Als succesvol duo treden ze op in onder meer de VS, Japan, Duitsland, Frankrijk, Griekenland en België.

Noé Inui werd in Brussel geboren uit Grieks-Japanse ouders. Hij studeerde in Brussel, Parijs, Karlsruhe en Düsseldorf en won diverse onderscheidingen. Zo kreeg hij van het Sibelius Concours in Helsinki (2005) een speciale prijs voor jong talent en won hij de Young Concert Artists International Auditions in New York (2009). In 2012 nam Noé Inui de Prix d’Excellence Julius Bär in ontvangst tijdens de Verbier Festival Academy. Ondertussen maakte de violist snel carrière op de internationale concertpodia. Hij soleerde bij gezelschappen als het Stuttgarter Kammerorchester, het Japan Philharmonic Orchestra en Het Ballet-orkest in Amsterdam.Als winnaar van de felbegeerde eerste prijs bij de YCA International Auditions in 1998 op 14-jarige leeftijd, werd Vassilis Varvaresos' recitaldebuut in New York en Washington geprezen. De Washington Post kopte Vassilis een “Young Master on the Rise”. Sindsdien heeft Vassilis in vrijwel de hele VS opgetreden o.a. in Carnegie's Zankel Hall waarna Varvaresos werd uitgenodigd om op te treden in het Witte Huis voor president Barrack Obama. Ook vertegenwoordigde hij Griekenland op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Vassilis Varvaresos is de laureaat van zowel de 2014 editie van de George Enescu International Piano Competition, gehouden in Boekarest in september 2014, evenals de Piano Masters Competition in Monte Carlo in september 2015. Hij is een fervent kamermuzikant en trad o.m. op in het Bozar TheaterBrussel, het Concertgebouw Amsterdam. Tot zijn vaste kamermuziekpartners behoren vooraanstaande Franse musici als Michel Dalberto, Henri Demarquette en Nicolas Dautricourt, maar ook Noé Inui, Ella van Poucke en Anastasia Kobekina.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 20,00

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.