Muziek

Normality No More | Schuberts Winterreise Revisited

Terug naar overzicht
Datum wo 15 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Wat is eigenlijk normaal? En wie bepaalt dat? In Normality No More – een cross-over van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen de drie topgezelschappen Conny Janssen Danst, Via Berlin & het Ragazze Quartet de bezoeker mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen neurotypisch en neurodivers, normaal en vreemd, toeschouwer en deelnemer.Schuberts Winterreise wordt uitgebeend tot op het bot en vervolgens opnieuw opgebouwd. Oorspronkelijk legt de hoofdpersoon een eenzame, winterse reis af nadat zijn liefde hem verlaten heeft. Op zoek naar innerlijke rust, maar gekweld en achtervolgd door herinneringen, blijft hij vertwijfeld achter op het ijs. Normality No More is een nieuwe versie: een veelkleurige ode aan het divergente brein en een oproep tot begrip en empathie voor mensen die de wereld anders ervaren dan anderen.Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

In Normality No More spelen alle dansers, musici en acteurs een personage geïnspireerd op zowel persoonlijke ervaringen als wetenschappelijk onderzoek over neurodivergentie. Zij tonen hun kracht en kwetsbaarheid, omarmen hun eigen diversiteit en verlangen tegelijkertijd naar sociale integratie. Het publiek ervaart hoe het is om in de huid te kruipen van mensen die als ‘vreemd’ worden gezien en ontdekt de unieke, veelzijdige en wonderlijke kwaliteiten van de neurodiverse mens.Ragazze Quartet maakte van Winterreise, oorspronkelijk geschreven voor bariton en piano op een gedicht van Willhelm Müller, eerder al een versie voor bariton en strijkkwartet. In Normality No More stelt zij een veelkleurig ensemble samen met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten en stijlen. Met countertenor, jazz-zang, strijkkwartet, elektronica, toetsen, slagwerk en doedelzak.De voorstelling is het artistieke product van een samenwerking van Dagmar Slagmolen (Via Berlin), choreograaf Davide Bellotta (Conny Janssen Danst) en Ragazze Quartet onder eindregie van Ria Marks en advies van Conny Janssen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 27,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.