IVN Hengelo: Open Zondagen juni

Terug naar overzicht
IVN Hengelo Weusthag
Datums zo 16 jun. - zo 23 jun. - zo 30 jun. Locatie Heemtuin in het Weusthagpark
Van Alphenstraat 15a
7556JT Hengelo

IVN Hengelo: Open Zondagen juni

In juni wordt in de Heemtuin in het Weusthagpark speciaal aandacht besteed aan het thema ’Water’. Dan gaat het uiteraard over planten, die aan en in het water bloeien, zoals Gele lis, Waterlelie, Wateraardbei. En over de dieren, die in of bij het water te vinden zijn. Dat zijn natuurlijk de kikkers, waterkevers, allerlei larven. Maar ook is er aandacht voor de winning van drinkwater, het zuiveren van rioolwater en het waterbeheer in onze provincie door het waterschap.

WeustDag

Op 9 juni, de WeustDag (van 12:00-16:00 uur!) is er extra aandacht voor het met een netje opvissen door kinderen van allerlei waterdiertjes en hulp door IVN-ers bij het opzoeken van de namen van die diertjes. Dat sluit ook aan bij de landelijke IVN-Slootjesdagen. Maar ook op andere zondagen kunnen kinderen met een netje inde poel vissen.

De Heemtuin is geopend op zondagmiddag 13:00-16:00 uur en op de werkdagen: dinsdagmorgen 9:00-12:00 uur en woensdagavond 19:00-21:00 uur.

Locatie Van Alphenstraat 15A (tussen de schaats/skeelerbaan en de Kapberg)

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

ivn.nl

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.