Muziek

Opera & Operette Hoogtepunten

Terug naar overzicht
Datum wo 20 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Dit seizoen tourt European Philharmonia met Raoul Steffani (1992). De jonge bariton maakte de afgelopen jaren snel naam op de Nederlandse en internationale podia. Zo won hij in 2016 de Elisabeth Evertsprijs en twee jaar later de Grachtenfestival Prijs. Vorig jaar gaf Raoul tweemaal acte de présence bij het Prinsengrachtconcert én won hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor klassieke musici. In Hengelo is daarnaast ook sopraan Elise Caluwaerts aanwezig: vanwege haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid een veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland.Tijdens dit concert presenteren Raoul, Elise en European Philharmonia een gemengd repertoire uit de opera en operette literatuur, onder de bezielende leiding van de graag geziene dirigent Walter Proost.

European Philharmonia verenigt gevestigde topmusici en jonge beloftevolle talenten. Elk jaar wordt een repertoire samengesteld voor schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland zoals de Koepelzaal. European Philharmonia werd opgericht in 2013. Het concept en de methodiek van het orkest zijn uniek. De bedoeling van de oprichters is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Het is de visie van artistiek leider en dirigent Walter Proost om juist die muziek te brengen die de mensen graag willen horen.Walter Proost is de bezielende artistieke kracht achter European Philharmonia. De graag geziene dirigent en zijn musici werkten samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. In 2012 had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. Samen met het orkest ondersteunt hij ook graag beloftevolle jonge solisten.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 32,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.