Orgel en zang, concert in de Lambertusbasiliek

Terug naar overzicht
Datum za 22 jul. Locatie Lambertusbasiliek Hengelo
Enschedesestraat 1
7551 EE Hengelo

Orgel en zang, concert in de Lambertusbasiliek

Het duo Gerben Budding (orgel) en Nanette Mans (sopraan) werken sinds 2018 samen en zijn regelmatig te horen in de Goudse Sint Janskerk en en op vele internationale concertpodia. Speciaal voor het concert in Hengelo ontwierpen zij een programma rond het gedenkjaar van Max Reger en twee grote Nederlandse componisten: Hendrik Andriessen en Daan Manneke. Daarnaast improviseren ze gezamenlijk.

30 jaar

Dit jaar bestaat onze Stichting Orgelconcerten Hengelo 30 jaar. Sinds 1993 promoot onze Stichting de orgelkunst in Hengelo. Wij maken gebruik van het orgel in de meer intieme Kristalkerk en het grootse Vermeulen-Adema-orgel in de Lambertusbasiliek. De beste manier om de orgelkunst te bevorderen is te laten horen wat organisten allemaal met dat instrument aan muzikale schoonheid kunnen bewerken.

Restauratie

In 2007/2008 heeft er een grote restauratie plaatsgevonden van het Lambertusorgel. Dankzij deze restauratie beschikken we nu over het grootste orgel van Oost-Nederland. Voor veel organisten van faam uit binnen- en buitenland is dit een orgel dat zij graag bespelen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk, maar een vrije bijdrage van de bezoekers wordt op prijs gesteld

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.