Datum za 29 jul. Locatie Lambertusbasiliek Hengelo
Enschedesestraat 1
7551 EE Lambertusbasiliek Hengelo

Orgelconcert Hayo Boerema

Hayo Boerema (1972) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag orgel, kerkmuziek en improvisatie. Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. In 2009 ontving hij in Parijs de zilveren medaille vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst. Sinds 2010 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Hayo Boerema orgelconcert

30 jaar

Dit jaar bestaat onze Stichting Orgelconcerten Hengelo 30 jaar. Sinds 1993 promoot onze Stichting de orgelkunst in Hengelo. Wij maken gebruik van het orgel in de meer intieme Kristalkerk en het grootse Vermeulen-Adema-orgel in de Lambertusbasiliek. De beste manier om de orgelkunst te bevorderen is te laten horen wat organisten allemaal met dat instrument aan muzikale schoonheid kunnen bewerken.

Restauratie

In 2007/2008 heeft er een grote restauratie plaatsgevonden van het Lambertusorgel. Dankzij deze restauratie beschikken we nu over het grootste orgel van Oost-Nederland. Voor veel organisten van faam uit binnen- en buitenland is dit een orgel dat zij graag bespelen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk, maar een vrije bijdrage van de bezoekers wordt op prijs gesteld

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.