Prachtige stadswandeling met Museum Hengelo

Terug naar overzicht
Datum zo 02 jun. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Prachtige stadswandeling met Museum Hengelo

Deze wandeling begint bij Museum Hengelo. Vanaf het museum wandelen we langs het stadhuis, gaan door de Thiemsbrug passage (vroeger het klooster van de zusters van het kostbaar bloed), komen langs de oude Apostolische kerk (de Schaapskooi’) en krijgen we een unieke rondleiding over het joods kerkhof.

We vervolgen onze wandeling langs de stolperstein van ‘Joseph Steinmeier’ en vertellen het levensverhaal van Joseph. Bij de bekende ijsmeesters van ’Van der Poel’ is gelegenheid om op eigen kosten een overheerlijk ijsje eten. Van der Poel staat vooral bekend voor het produceren en verkopen van het lekkerste ijs van Hengelo. Daarna vervolgen wij onze wandeling door de Bornsestraat over te steken en vertellen wij het verhaal van de radar van het oude ‘Heim’ , de voorganger van het huidige Oyfo Techniekmuseum. Op de begraafplaats heerst rust, terwijl wij ons toch dicht bij het centrum van Hengelo bevinden. Op deze begraafplaats ligt onder andere de laatste baron van Hengelo begraven. En volgens velen zou het op deze plek ook regelmatig spoken. Of dat wel of niet juist is, mag u zelf bepalen. Op deze begraafplaats zijn grafstenen veel bekende Hengelose familienamen te vinden. De moeite van het bekijken meer dan waard.

Aan de achterkant verlaten we de begraafplaats, en lopen via de resten van Huys Hengelo naar het Lambooijhuis, eindpunt van deze wandeling. En onder het genot van een lekker kopje koffie is er alle tijd om gezellig bij na te praten.


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€5 per persoon, donateurs €2 korting.

Let op; vertrek is van het Lambooijhuis, Langestraat 37

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.