Presentatie Thuismakkers ‘SNAUW’

Terug naar overzicht
Datum vr 30 jun. Locatie Podium Marktplein
Markt
7551 CG Hengelo

Presentatie Thuismakkers ‘SNAUW’

Op vrijdag 30 juni 14.00 is er een presentatie van theatergroep Kamak op het marktplein in Hengelo. De Thuismakkers spelen ‘SNAUW’ (het meest frustrerende stukje ooit).

SNAUW - het meest frustrerende stukje ooit gespeeld

In een week tijd gaan we aan de slag met (ongeveer) elf acteurs van theatergroep KamaK vanuit het thema statusverschil. Via spel-oefeningen en improvisaties zoeken we naar verschillende voorbeelden naar mensen die een hoge status hebben (bv. koningin, directeur, docent) en mensen met een lage status (bv. knecht, werknemer, leerling) en hoe die zich tot elkaar verhouden. De gemaakte scènes worden in een montagevorm gepresenteerd aan publiek op de markt in Hengelo. Jet en ik hebben gekozen voor SNAUW als werktitel omdat we graag willen werken vanuit het thema frustratie. We onderzoeken statusverschil door theatermaskers te gebruiken. Maskertheater is een eeuwenoude vorm van theater waarbij een acteur fysiek transformeert en beweegt naar wat voor expressie het masker uitdraagt. Zo komt het masker ‘tot leven’.

Kamak

Stichting KamaK, een theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking. KamaK, organiseert dagbesteding voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en is de enige in zijn soort in Oost Nederland. KamaK heeft ruim 30 jaar ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van theatervoorstellingen. KamaK maakt voorstellingen voor een breed publiek en ontwikkelt jaarlijks minimaal één nieuwe productie. Jaarlijks gaat KamaK op tournee in Nederland of het buitenland. Zij spelen dan bij voorkeur in de openlucht voor een breed publiek. Het publiek maakt kennis met KamaK, zij komen in aanraking met deze vorm van theater: Theater gespeeld door mensen met een verstandelijke beperking. De acteurs van KamaK zijn allemaal zeer gemotiveerd om te spelen in een theaterproject of voorstelling. Zij willen in de spotlights staan en het publiek laten zien wat ze kunnen. Samen werken aan een professionele theatervoorstelling waarin zij kunnen floreren. Steeds wordt er een beroep op de acteurs gedaan en krijgen zij na afloop het zeer belangrijke applaus

Het zit in mijn hart

De wereld van theatergroep KamaK stond even op zijn kop toen ze benaderd werden door documentairemaakster Saskia Boddeke. Of ze misschien een film met en over hen kon maken? De docu, genaamd “Het zit in mijn hart” ging in november 2022 in première tijdens IDFA in het Eye filmmuseum. En is in het voorjaar van 2023 in diverse bioscopen in Nederland worden vertoond. Ook zijn de acteurs te gast geweest bij de televisieprogramma’s ‘Ghalid en Sophie’ en ‘Koffietijd’. Op 5 juli is de film te zien op de televisie op NPO 2 bij het uur van de Wolf.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.