Datum zo 24 mrt. Locatie Algemene Begraafplaats
Bornestraat 29
7556 BA Hengelo

Speciale Lentewandeling

Zondag 24 maart een vervroegde lente wandeling. De lente begint dit jaar ongeveer een maand eerder dan normaal, vandaar deze wandeling in maart. Nu is de begraafplaats aan de Bornsestraat op zijn mooist. Vandaar deze wandeling. Op deze plek, misschien wel het mooiste stukje Hengelo, lag vroeger buiten het dorp en daar stond bij Huys Hengelo een kerkje met daaromheen een begraafplaats.

Bomen

Jan Zwienenberg van de Dendrologische vereniging vertelt dan over de bomen en symbolen op de begraafplaats. Dit verhaal vullen we vanuit het museum aan met een stukje historie. Na afloop weet je onder andere wat over het spoken op de begraafplaats, de laatste baron van Hengelo, de apostel- en de judasboom. Kortom leerzaam genieten van een van de mooiste plekken in Hengelo.

Entree

We beginnen om 14:00 uur bij de ingang van de begraafplaats aan de Bornsestraat. De kosten zijn 5 euro voor volwassenen, tot en met 18 jaar gratis, donateurs van het museum en leden van de dendrologische vereniging 2,50 euro.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

museumhengelo.nl

Prijzen

Volwassenen: €5,00
t/m 18 jaar: Gratis

Donateurs van het museum en leden van de dendrologische vereniging: €2,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.