Muziek

The Fairy Queen, een Midzomernachtsdroom

Terug naar overzicht
Datum vr 16 feb. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Met The Fairy Queen ontmoeten de specialiteiten van BarokOpera Amsterdam elkaar: de interpretatie van Purcells barokopera’s enerzijds en anderzijds de beeldende interactie tussen dansers of circusartiesten met zangers en instrumentalisten waardoor eeuwenlang opera een populair genre was. Purcells semi-opera The Fairy Queen (1692) is geïnspireerd op Shakespeare’s A Midsummer Night's Dream. In deze sprookjesopera is het personage van The Indian Boy de spil van alle verwikkelingen. Veelzijdige Bollywood-dans en acrobatiek slaat bruggen tussen traditie en moderniteit en tussen de klassieke barokmuziek van Purcell en de fantasiewereld van Shakespeare.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 22,50

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.