Dans

Tipping Point

Terug naar overzicht
Datum za 12 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Met een unieke, krachtige taal op het grensvlak van dans en acrobatiek, vol van risico’s, weet Panama Pictures toeschouwers op het puntje van hun stoel te houden! Tipping Point is eenadembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan. De performers gaan op zoek naar evenwicht, maar ontdekken dat ze daarbij genadeloos tegen de grenzen van hun individuele vrijheden botsen.Alleen door zich over te geven aan de wetten van de zwaartekracht én elkaar kunnen ze een groot en wankel object bespelen en overeind blijven. Alleen door samen te werken, kunnen ze voor heel even de perfecte balans en controle vinden. De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een speciaalgecomponeerde muziekcompositie.Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

Panama Pictures maakt zintuiglijk theater met een heel krachtige, soms ronduit spectaculaire maar toch verfijnde bewegingstaal, waarin dans en acrobatiek als vanzelfsprekend in elkaar overvloeien. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn voor de toeschouwer maar ook altijd ruimte bieden voor eigen interpretatie.In het werk van Panama Pictures gaat de beweging een uitdagende dialoog aan met architectonische decors. De door vaste vormgever Sammy van den Heuvel gecreëerde objecten en ruimtes bepalen niet alleen de sfeer maar vormen ook een uitdaging, belemmering en beweegreden voor de performers, die er de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Je voelt als toeschouwer de impact van de bewegingen en het risico dat de performers nemen. Hier staat iets op het spel.Artistiek leider Pia Meuthen: ‘We leven in instabiele tijden en het wordt steeds duidelijker hoezeer we mondiaal afhankelijk van elkaar zijn: elke beslissing heeft invloed, soms is de consequentie van ons handelen (of juist de ontbrekende actie) voelbaar tot aan de andere kant van de wereld. Tipping Point bevraagt onze individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.’ Tipping Point is een coproductie van Panama Pictures, LOFFT – DAS Theater (Leipzig) en Strijbos & van Rijswijk.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 21,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.