Datum vr 29 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Choreograaf Kalpana Raghuraman brengt met haar gezelschap Indiase dansvormen samen met urban- en hedendaagse dans. Dit resulteert in een unieke theatervorm.Trust wordt gedanst door vijf dansers en wordt begeleid door de betoverende stem van de Spaanse zangeres Paloma Lazaro Arteaga. Het ritme van de Lotus Sutra, de Japanse mantra 'Nam-myoho-renge-kyo', wordt ingezet voor de muziek. In adembenemende duetten laten de performers zien hoe vertrouwen kan worden opgebouwd, geschonden en herwonnen, terwijl het publiek wordt meegenomen in een reis vol kracht en kwetsbaarheid. In Trust wordt de complexiteit van vertrouwen ontrafelt.Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

Kalpanarts is een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast en achterban. Indiase inspiratiebronnen worden gekneed en omgevormd. Maar ook andere tradities en gebruiken uit andere werelddelen zijn terug te zien in deze energieke voorstelling. Kenmerkend is het gebruik van voetenwerk, handgebaren en sterke gezichtsexpressie. Als een hartslag is er altijd een sterk muzikaal en ritmisch element aanwezig in het werk.In de Indiase filosofie en samenleving draait vertrouwen om het loslaten van de drang om alles te willen beheersen. Het vereist een innerlijke reis, waarbij je naar binnen keert om je kern en kracht te ontdekken. Alleen zo kun je met moedige stappen de wereld tegemoet treden en weloverwogen keuzes maken. Het hindoeïstische concept Maya, de sluier van illusies, en de ‘six healing sounds meditatie’ uit het taoïsme, liggen ten grondslag aan de choreografie.De visueel zeer aantrekkelijke voorstelling wordt dankzij een nieuwe compositie van Simone Giacomini compleet. Het ritme van de Lotus Sutra, de Japanse mantra 'Nam-myoho-rengekyo',wordt ingezet voor de muziek. De poëzie van de Spaanse dichter Pedro Salinas wordt gebruikt als metafoor voor vertrouwen en gebruikt als richtlijn voor de zang. Maar ook schrijvers als Isabel Allende (Chili) en Alessandro Baricco (Italië) zijn grote inspiratiebronnen. Kortom, de expressie spat van het toneel.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 21,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.