Theater

Turn Turn Turn

Terug naar overzicht
Datum wo 23 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

In de stille beslotenheid van een dorp, ergens in Oost-Nederland, woont een vader met zijn dochter. Hij, een voormalig turnkampioen, zit na een val uit de ringen aan een rolstoel gekluisterd. Zij is haar eerste jeugd voorbij en slijt haar dagen als zijn mantelzorger. De symbiotische relatie tussen vader en dochter beweegt heen en weer tussen genegenheid en minachting, tussen zorg en frustratie. De komst van een jongen uit de Randstad, die de veteraan om raad vraagt voor zijn turncarrière, doorbreekt het broze evenwicht tussen vader en dochter.Turn Turn Turn is een komedie over ambitie en lichamelijke beklemming. Een verhaal over de provincie, waar eigen wetten gelden en waar men liever zwijgt dan spreekt.Kaartverkoop niet via Schouwburg Hengelo, maar via concordia.nl

De Gemeenschap maakt theater dat fysiek, verhalend en vormbewust is. Het lichaam is altijd het uitgangspunt: het lichaam dat beweegt of stilstaat, het lichaam dat spreekt of zwijgt, het lichaam dat de ruimte domineert of dat zich voegt in een collectief gedragspatroon.Het theater van De Gemeenschap kijkt met een kritische en verwonderde blik naar de werkelijkheid en plaatst daar kanttekeningen bij – commentaar dat bijtend of schurend kan zijn, maar dat toch ook altijd een vrolijke en goedgemutste kwaliteit heeft. De strakke regie van Roy Peters en de beeldende taal van Rob de Graaf leidt telkens weer tot bijzondere, krachtige voorstellingen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 17,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.