Stadswandeling met beklimming van de Stadhuistoren

Terug naar overzicht
stadswandeling museum hengelo beekstraat
Datum wo 17 apr. Locatie Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Uitdagende stadswandeling met beklimming van de Stadhuistoren o.l.v. Museum Hengelo

De wandeling begint bij Museum Hengelo aan de Beekstraat 51. Wij lopen door het oude centrum van Hengelo en bekijken en bespreken diverse panden. Een van de oudste panden is café Het Neutje. Aan de zijkant van het gebouw is duidelijk te zien hoe vroeger werd gebouwd. Daarvoor werd gebruik gemaakt van leem, mest, stro en takken.

Programma

Voorbij de oude panden is het in 1963 gebouwde stadhuis te zien. Opvallend zijn diverse details waarover wij vertellen. Via de nieuwbouw het stadhuis (begin deze eeuw) begeven wij ons naar het oude stadhuis met zijn indrukwekkende stadhuishal. Het moment om gezamenlijk de stadhuistoren te beklimmen, een forse klim met uiteindelijk een prachtig uitzicht over Hengelo en omgeving. Bij stralend weer zijn bijvoorbeeld het stadion van FC Twente in Enschede en het kasteel in Bentheim te zien. Tijdens de klim maken we uitgebreid kennis met de ‘Witte Wieven’ (geschilderde muurtekeningen) en boeren die de ‘wieven’ proberen te verdrijven. Eenmaal op he hoogste punt van de toren aangekomen met het uitzicht op de stad is bijvoorbeeld goed te zien hoeveel bomen er in Hengelo gepland zijn.

Informatie

17 april Stadswandeling met beklimming Stadhuistoren!
Aanvang; 14.00 UUR T/M 15.30 UUR Prijs: 5 euro p.p. Vertrek: Beekstraat 51

Reserveren: info@ museumhengelo.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

5 euro p.p.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.