Datum do 18 apr. Locatie Raadzaal stadshuis
Burgemeester Van Der Dussenplein 1
7551 EB Hengelo

Het Groot Hengeloos Dictee

Uniek duo schrijft de derde editie van het Hengeloos Dictee

Op donderdag 18 april 2024 vindt voor de derde keer Het Groot Hengeloos Dictee plaats. Dat gebeurt weer in de raadzaal van ons stadhuis. De tekst van het dictee is deze keer gemaakt door een duo. De bekende uit Borne afkomstige dichter Ellen Deckwitz en haar moeder Mieke zijn samen de schrijvers. Ellen is momenteel stadsdichter van Amsterdam.

Prijzen

Op 18 april zal Ellen om 19.30 uur de tekst zin voor zin voorlezen. Aan het dictee kunnen maximaal 48 Hengeloërs deelnemen, waaronder ook bovenbouwscholieren uit het voortgezet onderwijs. De beste scholier wint €100. De beste school en de beste deelnemer krijgen een beker om mee te pronken. En voor de beste drie in elke categorie is er een wervelend en prijswinnend boek. De prijsuitreiking is rond 21.30 uur.

Meedoen?

Een goed dictee is moeilijk, maar ook leuk. Het is een geweldige manier om kennis van de best complexe Nederlandse taal te testen. Daarnaast is het een spel waarin onbekende woorden juist opgeschreven, instinkers omzeild en collega’s overwonnen moeten worden. Elke Hengeloër kan meedoen door haar of zijn naam en telefoonnummer te mailen naar info@hengeloleest.nl.

Judith Mulder was in 2022 de eerste winnaar, Petra Bruulsema in 2023 de tweede. Ze hebben beide hun deelname aan de derde aflevering al toegezegd.

Het Groot Hengeloos Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Fonds Hengelo en de gemeente Hengelo. Dankzij hen is deelname gratis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.