Voorjaarsdag Oude Algemene Begraafplaats

Terug naar overzicht
Oude Algemene Begraafplaats Hengelo
Datum zo 26 mei Locatie Oude Algemene Begraafplaats
Bornsestraat
Hengelo

Voorjaarsdag Oude Algemene Begraafplaats

Het bestuur van de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud heeft weer een mooi voorjaars concert georganiseerd. Het concert wordt dit jaar verzorgd door het Twents Shantykoor De Bornse Maten. Daarnaast wordt er door Stichting HeArtpool een kunstwerk van Luna Cordaro onthuld.

Het concert begint aan om 11.30 uur. De begraafplaats zal vanaf 11.00 uur geopend zijn zodat je voorafgaande aan het concert nog kunt rondwandelen in het fraaie park.

Slechte weersomstandigheden

Bij slechte weersomstandigheden kan besloten worden het concert niet door te laten gaan. Via de website www.vgo-hengelo.nl wordt je, in voorkomend geval, daarvan tijdig op de hoogte gesteld.

Geschiedenis

De Oude Algemene Begraafplaats is een algemene begraafplaats aan de Bornsestraat 27 in Hengelo. Met uitzondering van het poortgebouw uit 1885 is de begraafplaats eigendom van de gemeente. De begraafplaats is ooit ontstaan rond de kapel van het Huis Hengelo en is tevens de oudste begraafplaats van Hengelo. De laatste persoon is in 1950 begraven op de begraafplaats die sinds begin jaren zeventig op de lijst van rijksmonumenten in Hengelo staat. Daarmee is het een van de twee beschermde monumentale begraafplaatsen van Hengelo. De oudste grafsteen stamt uit 1625. Ook de laatste bewoner en eigenaar van Huis Hengelo, Adolf August Frederik Maurits baron van Mulert, heer van Mallum (1799-1832), ligt er begraven.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.