Voorjaarsdag Oude Algemene Begraafplaats

Terug naar overzicht
Datum zo 04 jun. Locatie Oude Algemene Begraafplaats
Bornsestraat 27
7556 BA Hengelo

Voorjaarsdag Oude Algemene Begraafplaats

Het bestuur van de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud heeft weer een mooi voorjaars concert georganiseerd. Het concert wordt dit jaar verzorgd door de Bornse Harmonie, het A-orkest en het koperensemble zullen samen een optreden geven bij de Algemene begraafplaats Hengelo. Daarnaast is er een opening kunstwerk van Judith Schepers. Judith Schepers (1979) studeerde af aan de AKI, Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, afdeling Monumentale Kunst in 2002.

Het concert vangt aan om 11.30 uur. De begraafplaats zal vanaf 11.00 uur geopend zijn zodat je voorafgaande aan het concert nog kunt rondwandelen in het fraaie park.

Slechte weersomstandigheden

Bij slechte weersomstandigheden kan besloten worden het concert niet door te laten gaan. Via de website www.vgo-hengelo.nl wordt je, in voorkomend geval, daarvan tijdig op de hoogte gesteld.

Geschiedenis

De Oude Algemene Begraafplaats is een algemene begraafplaats aan de Bornsestraat 27 in Hengelo. Met uitzondering van het poortgebouw uit 1885 is de begraafplaats eigendom van de gemeente. De begraafplaats is ooit ontstaan rond de kapel van het Huis Hengelo en is tevens de oudste begraafplaats van Hengelo. De laatste persoon is in 1950 begraven op de begraafplaats die sinds begin jaren zeventig op de lijst van rijksmonumenten in Hengelo staat. Daarmee is het een van de twee beschermde monumentale begraafplaatsen van Hengelo. De oudste grafsteen stamt uit 1625. Ook de laatste bewoner en eigenaar van Huis Hengelo, Adolf August Frederik Maurits baron van Mulert, heer van Mallum (1799-1832), ligt er begraven.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.