Jeugd / Familie

Waste me (XL) (13+)

Terug naar overzicht
Datum do 08 mei Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven. Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Waste Me is een mix van dans, theater, trash art en livemuziek van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio. Het is een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Moisio confronteert ons met de harde werkelijkheid, maar neemt ons ook mee naar een wereld waar mensen waardevoller zijn dan spullen, waar geluk belangrijker is dan bezit. Naar het echte Utopia…Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

Cecilia Moisio: 'Ik wil een stuk maken over de consumptiemaatschappij en onze Westerse wegwerpcultuur. We leven in een wereld van geld, massaconsumptie en hierdoor ook enorme hoeveelheden afval. Per jaar produceren we per persoon 500 kg trash. Van kleins af aan worden we gebombardeerd met reclame. In Amerika herkennen tweejarigen de gouden bogen van McDonald’s al voordat ze de letter M kennen. Waste Me gaat over de absurditeit van alsmaar spullen kopen en de hunkering naar meer, meer, meer. Je bent wat je koopt… Intussen is bewezen: hoe meer we focussen op spullen, hoe ongelukkiger we zijn. Er moet iets drastisch veranderen in ons gedrag. We zien de aftakeling weerspiegeld in de economie, maar ook in de klimaatcrisis. Hebben we echt meer nodig? Is de consumptiemaatschappij sterker dan het individu, kunnen we de reclame weerstaan? Is er een weg terug of zijn wij gedoemd? En wat zou een ander model van leven kunnen zijn? Deze voorstelling komt voort uit de persoonlijke behoefte om er iets aan te doen, om een gesprek te beginnen en een activistische voorstelling te maken.'

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 14,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.