Kerstmarkt Hengelo

Fonkelende verlichting, kerstmuziek, de geur van glühwein die in de lucht hangt, verschillende kerstchalets; genoeg redenen om van 20 t/m 24 december een bezoek te brengen aan de sfeervolle kerstmarkt in hartje Hengelo.

Struin met een warme chocolademelk of glühwein in de hand en het geluid van kerstliedjes op de achtergrond over de kerstmarkt met 25 houten kerstchalets. Proef van de heerlijke lekkernijen die er aangeboden worden, koop de laatste (handgemaakte) kerstcadeautjes voor onder boom en laat je verrassen door het aanbod van de deelnemers.

Het Brinkplein en een gedeelte van het vernieuwde marktplein (sowieso een aanrader) vormen het decor voor de kerstmarkt.

Openingstijden kerstmarkt

Woensdag 20 december 12.00 - 17.00 uur (ook warenmarkt en een kerstparade)
Donderdag 21 december AFGELAST VANWEGE DE SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Vrijdag 22 december 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 23 december 10.00 - 17.00 uur (ook warenmarkt)
Zondag 24 december 12.00 - 16.00 uur

Muziek

Elke dag is er op de kerstmarkt gezellige muziek. Van DJ John Vortex die lekkere kersthitjes draait, Theatergroep Kamak die een optreden geeft, tot de Big Bang van Oyfo, verschillende kerstkoren, Brass2Born en optredens van studenten van de Podiumacademie.

Deelnemers

Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Kerstparade

Woensdag 20 december om 15.30 uur is de feestelijke opening van de kerstmarkt waarbij iedereen welkom is. Vanaf 12 uur is de kerstmarkt open en kan iedereen vast een rondje lopen. Als het donker invalt opent de burgemeester de kerstmarkt waarna er een heuse kerstparade door de straten en het marktplein van Hengelo trekt. Kerstfiguren, een arrenslee met kerstman, Theatergroep Barst en Kamak en de mooi versierde kerst ijscowagen van Franky's IJs lopen achter de arrenslee aan en iedereen wordt uitgenodigd om mee te lopen of te komen kijken. Na de parade kan iedereen die dit wil op de foto en een ijsje eten!

Route: Brinkplein, Molenstraat, Nieuwstraat, Enschedesestraat, Brinkstraat.

Kinderen kunnen vooraf een mooie lampion maken, waarmee ze kunnen mee lopen in de parade. Dit kan vanaf 14.30 uur in het voormalige V&D pand onder begeleiding van KidsVilla.

Kerstmarkt ROC van Twente

Eerstejaars studenten van Ondernemer Handel ROC van Twente organiseren op woensdag 20 december van 14 tot 17 uur een kerstmarkt bij de schaatsbaan in het voormalige V&D pand. De kerstmarkt is om degene die het minder breed hebben een leuke middag aan te bieden. Er worden verschillende activiteiten zoals spel en knutselen aangeboden waarbij veel prijzen zijn te winnen. Kortom een leuke, gezellige middag waar geen budget voor nodig is.

Aanmelden

Bezoekers die graag wil komen voor een leuke kerstmiddag kunnen zich aanmelden via de deze link. Hoe meer hoe beter! Na aanmelding ontvang je een stempelkaart waarmee je gratis aan alle activiteiten deel kan nemen en leuke prijzen kan winnen.

De Student Company

Daarnaast verkopen de tweedejaars studenten via hun eigen bedrijf “De Student Company” producten op woensdag 20 december en donderdag 21 december.

Schaatsen

Ben je met de kinderen in de stad ga dan vooral ook een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Deze vind je in het voormalige V&D pand en schaatsen is gratis! De kinderen vermaken zich hier terwijl jij geniet van een lekker drankje. Hier lees je alles over de schaatsbaan.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.