Deelnemers Kerstmarkt Hengelo gezocht

Van 20 t/m 24 december 2023 is er in de binnenstad van Hengelo een gezellige kerstmarkt. De organisatie is voor deze kerstmarkt op zoek naar enthousiaste deelnemers! Wil jij jouw producten in de schijnwerpers zetten, dan is dit je kans!

Chalets & openingstijden

Je krijgt een houten kerstchalet van bijna 3 meter breed en 2,5 meter diep, versierd met verlichte guirlandes. De chalets zijn voorzien van stroom en verwarming. Eigen verwarming meenemen is niet toegestaan. Voor verdere (sfeer)verlichting en verlengkabels en de volledige inrichting (aankleding, stoelen etc) zorg je zelf.

Er zijn 25 chalets beschikbaar. Toewijzing chalets gebeurt door organisatie zodat er een goede verspreiding is van het assortiment. De chalets staan op het Brinkplein en een gedeelte van het marktplein.

Openingstijden kerstmarkt

Woensdag 20 december 12.00 - 17.00 uur (ook warenmarkt en de kerstparade)
Donderdag 21 december 16.00 - 20.00 uur
Vrijdag 22 december 14.00 - 18.00 uur
Zaterdag 23 december 10.00 - 17.00 uur (ook warenmarkt)
Zondag 24 december 12.00 - 16.00 uur

Kosten voor deelname

Centrumondernemers

 • €25,- per dag
Ondernemers/particulieren buiten het centrum
Inschrijven voor één of meerdere dagen:
 • Woensdag 20 december €35,-
 • Donderdag 21 december €35,-
 • Vrijdag 22 december €50,-
 • Zaterdag 23 december €50,-
 • Zondag 24 december €50,-

Sta je van woensdag t/m zondag dan is het is €35,- per dag. Het is mogelijk om een kraam te delen.

Eventuele extra kosten

 • €25,- extra per dag voor een krachtstroom aansluiting
 • Borg: €100,- voor of op dinsdag 19 december 2023 te voldoen

Enkele kerstchalets zijn gereserveerd voor niet commerciële instanties. Zij kunnen tegen een gereduceerd tarief (10 % van de totale dag inkomsten tot een maximum van €50,-) deelnemen aan de kerstmarkt. Geef dit aan bij de aanmelding.

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan de kerstmarkt? Meld je dan via deze link snel aan! Lees eerst ook de voorwaarden onder aan deze pagina. Toewijzing chalets gebeurt door organisatie zodat er een goede verspreiding is van het assortiment. Aanmelding is geen definitieve bevestiging van deelname.

Voor de kerstmarkt zijn er nog 2 plekken vrij voor de gehele 5 dagen

Activiteiten gedurende de kerstmarkt

Opening Winters Hengelo
Op woensdag 20 december is om 16:00 uur de officiële opening van Winters Hengelo met een kerstparade door de stad. Aanvullende informatie m.b.t. deelname aan de parade volgt nog.

Optredens
Naast kerstmuziek zijn er tijdens de openingstijden van de kerstmarkt verschillende optredens door lokale verenigingen op een podium op het Brinkplein. Het exacte programma en tijden volgt nog.

Versiering
Midden op het marktplein staan 3 verlichte elementen (eyecatchers), 2 grote beren en 1 doorloop kerstboom van bijna 10 meter hoog. Verder staan verspreid over de kerstmarkt overal versierde kerstbomen.


Schaatsbaan
In Hengelo kiezen we als eerste in Twente voor een professionele en duurzame kunststofschaatsbaan van 20x12m2. Omdat deze volledig energiezuinig is leveren wij hiermee een bijdrage aan de klimaatopgaven. De kunststofschaatsbaan ligt van 7 december t/m 7 januari in het voormalige V&D pand. Deze schaatsbaan is vrij van entree. Maar dat is nog niet alles, er wordt nog veel meer amusement geboden. Lef & Zen, de horecaexploitant van de kiosk op het nieuwe marktplein zal zorgdragen voor een gezellig winters paviljoen bij de schaatsbaan. Ook zijn er attracties voor de allerkleinsten die nog niet kunnen schaatsen. Op de schaatsbaan is ruimte voor schoolschaatsen, curling (al dan niet met buffet), bedrijfsbijeenkomsten en kinderdisco. Daarnaast verzorgt het ROC van Twente een kerstevent voor minder bedeelden en wordt er een Kidswarenmarkt gehouden.

Roc van Twente
Het ROC van Twente biedt studenten aan van de retail opleiding om mee te helpen in het bemannen van de kerstchalets tijdens de kerstmarkt tegen een vrijwilligersvergoeding van €10,- per persoon per uur. Kennismaking en een keer meedraaien in de winkel kan onder schooltijd en is onbetaald.

Voorwaarden

 • Ondernemer gaat akkoord dat hij/zij gedurende de openingstijden van de kerstmarkt open is en de producten verkoopt zoals op het deelnameformulier is ingevuld.
 • De prijslijst van eten en drinken moet overeenkomen met de prijzen op de schaatsbaan. Dat wordt z.s.m. in overleg met alle partijen besproken en vastgelegd. Toegankelijke prijzen hanteren zodat het betaalbaar blijft voor de doelgroepen.
 • Ondernemer zorgt voor het inrichten en aankleden(kerst) van de kerstchalets. De chalets zijn voorzien van guirlandes, stroom en verwarming, verder niets.
 • Ophalen sleutels (bij kantoor Hengelo Promotie, Markt 8) en inrichten chalets kan op dinsdag19 december van 9 tot 17 uur. Woensdag 20 decemberstart de kerstmarkt om 12 uur en moeten de chalets ingericht zijn.
 • Er mag zwak alcoholische drank geschonken worden met uitzondering van glühwein.
 • De kerstchalets zijn afsluitbaar, maar kostbare goederen wordt aangeraden om niet in de chalets te laten liggen. Organisatie is niet verantwoordelijk voor inbraak/diefstal of beschadiging van goederen. Mogelijkheid voor opslag in het voormalig V&D pand achter de panelen. Dit is uit het oog maar niet bewaakt, ook hiervoor geldt dat de organisatie niet aansprakelijk is voor verlies of beschadiging van producten.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.