Feestelijk openingsweekend marktplein

Het nieuwe marktplein is bijna klaar! Om te vieren dat het marktplein weer teruggegeven wordt aan de Hengeloërs, wordt er op 16 april een groots openingsfeest georganiseerd. En op zaterdag 15 april zijn er verschillende activiteiten vanuit de Hengelose warenmarkt.

Omdat het ontwerp van het marktplein in co-creatie met Hengeloërs is ontstaan, wordt het programma ook door Hengelose evenementenorganisaties, verenigingen, winkeliers, horeca en andere partners verzorgd. Zo laten we niet alleen zien wat het nieuwe marktplein allemaal te bieden heeft, maar wordt ook zichtbaar wat Hengelo allemaal te bieden heeft als culturele, sociale, culinaire en gastvrije stad. En dat is veel…!

Programma zaterdag 15 april

Op zaterdag zijn er verschillende activiteiten tijdens de Hengelose Warenmarkt. Geniet van gratis koffie met koek, voor de kleintjes is er gratis popcorn en kunnen ze zich laten schminken. Waag een gokje bij het rad van avontuur en win een goed gevulde boodschappentas. Doe mee aan een letterspeurtocht en maak ook hier kans op mooie prijzen.

Podium marktplein
Van 14:15 tot 15:15 uur kan je genieten van een spetterend dansoptreden van sportvereniging Trios. En natuurlijk kan je ook meedansen!

Programma zondag 16 april

Op het marktplein, maar ook in de straten daaromheen, is er zondag 16 april van alles te doen!

Optredens podium
(marktplein)

De hele dag door zijn er op het podium op het marktplein verschillende optredens en activiteiten. De dag start om 10 uur met een yogasessie op het yogaveldje, verzorgd door Yogastudio Namasté. Voor de liefhebber is er na de yogasessie nog een Zumba work-out door Latin Moves op het podium op het marktplein.

Wil je hier aan meedoen? Geef je dan op via info@hengelopromotie.nl.

Programma vanaf 12 uur

Om 12 uur start het officiële programma met optredens van het 50-koppige Twents Jeugd Harmonie Orkest, POPsCOOL, Dansstudio X Dance, Theatergroep BARST en het Korenfestival Amusing Hengelo. In de middag zal Het Modespektakel een spetterende modeshow verzorgen waarin de voorjaarsmode en accessoires van de Hengelose winkeliers wordt getoond. Door: Appel en Ei, De Blaker Exclusief, Elzinga Kousen, Eyelove Brillen, Glenn Ross Puro Gusto, Holtkamp, Jenneboer Mode, Kievit Sport, Luxe Overhemden, No. 5 by MM, NOMI's, Norah, Peets Boutique, Pol Mode, Queens, Saluti Mode, Stegge Mode, Ten Eekelder Schoenen, Tisado Mode, Van Uffelen en Zonice. Als afsluiter staat er nog een knallend muziekoptreden geprogrammeerd van Jazzalike!

Doeplein
(marktplein en Brinkplein)

Het marktplein en Brinkplein veranderen zondag 16 april in een echt doeplein. Op het Brinkplein worden kidsactiviteiten georganiseerd door Scouting Cunera-St. Marcellinus, kan er geklommen worden op een klimwand, kun je een potje schaken of een toffe 360 graden video maken. Ook Bibliotheek Hengelo is aanwezig. Hier kun je een 3D pennen workshop doen, kennismaken met biebbuddies, gratis afgeschreven boeken meenemen en is er een sneldichter. Tussen 12 en 13 uur kunnen kids op de foto met mascottes Sproet (Kids@thepark), Scoopie (Movie Unlimited Hengelo) en Twekky (De Waarbeek).

Midden op het marktplein staat Stichting Verrev met een inloop workshop, waar iedereen op een grote plaat graffiti kan spuiten onder begeleiding. Verder kun je de hele middag jeu-de-boulen met jeu de boules vereniging EHPC en maakt Daphnys Doodles een gave tekening van de markt. Ook is JumpXL aanwezig met een airtrack waar je allerlei truckjes op kan doen.

Programma
voormalig V&D pand

Tussen 12 en 17 uur zijn er in het voormalige V&D pand verschillende toffe activiteiten voor kids. Zoals een heus mini-skatepark, verzorgd door Fresh Skateschool. De organisatie van een (retro) gaming hoek is in handen van de organisatoren van Gaming Universe.

Ook zal Kids Villa Hengelo aanwezig zijn met leuke activiteiten voor de jonge Hengeloërs: denk aan tattoos plakken, schminken en een kleurplatenwedstrijd (met een toffe kleurplaat van het nieuwe marktplein gemaakt door www.lettersbycorine.nl). Oyfo zorgt voor een interactief programma met knutselen en workshops en natuurlijk ontbreekt het springkussen niet!

Sportstraat
(Enschedesestraat)

Op de Enschedesestraat bieden FC Twente, Scoren in de Wijk, Fit-Fight Dojo- By Mutlu Karabulut, H.G.V. Hengelo en MPM Hengelo een sportief programma aan voor jong- en oud. Zo kun je een potje dart-voetballen, lekker boksen, een sprintje trekken op een sprintbaan en springen op het springkussen.

Kunstenaarsplein
(Molenstraat-Nieuwstraat)

In de Nieuwstraat en Molenstraat vind je deze zondag een (amateur) kunstmarkt. De WAK (Weekend van de Amateurkunst), Kunstmark Tuindorp en Art Brut Biënnale hebben gezamenlijk hiervan de organisatie in handen. Ook is stichting HeArtpool aanwezig, is het mogelijk om binnen te kijken in het bijzondere atelier van Lara Vos (waar wonen en werken wordt gecombineerd) en kun je in de Schouwburg een kijkje nemen bij SchouwArt. Om 14.00 uur start daar een gratis rondleiding waarbij ook exposerende kunstenaars Viktoria Gudnadottir en Mirian Jacobs aanwezig zijn. Voor de jongere bezoekers is er een kunstpuzzelspeurtocht.

Culinair Hengelo
(Brinkstraat)

Ook culinair Hengelo mag niet ontbreken op zondag 16 april. Heerlijk Hengelo is één van de lekkerste evenementen van Hengelo en zij geven je deze zondag dan ook graag een voorproefje van hun evenement in september. Lust, Bakery & Bistro en The Three Musketeers zijn aanwezig om je te laten proeven van lekkere hapjes. En een drankje ontbreekt natuurlijk ook niet.

Toeristentreintje

Op zondag rijdt er een heus toeristentreintje tussen het feest op het marktplein en de Esreinmarkt. Zo kun je van beide evenementen genieten!

Opstapplekken
Marktplein: Markt 8 voor Hengelo Promotie
Esreinmarkt: ROC bezoekersparkeerplaats

Telgen

In de Telgen kun je zondag rally auto's van dichtbij bewonderen. Rocar-Tech Twente Rally is aanwezig, dus jouw kans om er één van dichtbij te bewonderen! Ook spoorfietsen staat er met een pomplorrie. Kom hier zeker ook even een kijkje nemen.

Museum Hengelo

Bij het Museum Hengelo opent zondag 16 april een expositie over het marktplein en kun je de hele middag de film 'Hengelo wederopbouw en vernieuwing' kijken.

Programma:
• 12:00 uur. Inloop
• 12:30 uur. Officiële opening van de expositie door de wethouder van Cultuur door het starten van de film ‘Hengelo wederopbouw en vernieuwing’
• 13:30 uur. Herhaling film ‘Hengelo wederopbouw en vernieuwing’
• 14:15 uur. Herhaling film ‘Hengelo wederopbouw en vernieuwing’
• 15:00 uur. Herhaling film ‘Hengelo wederopbouw en vernieuwing’
• 15:45 uur. Herhaling film ‘Hengelo wederopbouw en vernieuwing’
• 16:00 uur. Herhaling film ‘Hengelo wederopbouw en vernieuwing’

Flitswandelingen

Ook zijn er zaterdag 15 en zondag 16 april stadswandelingen naar aanleiding van de opening van de markt. Er zijn twee Flitswandelingen:

Wandeling 1: richting STATION. Vertrek 14:00 – 15:00 – 16:00 uur.
Wandeling 2: richting ENSCHEDESESTRAAT. Vertrek 14:30 en 15:30 uur.
Start- en Eindpunt: Museum Hengelo, Beekstraat 51

Spetterende afsluiting openingsweekend

Het openingsweekend wordt zondag 16 april afgesloten met een spetterend optreden van de band JAZZALIKE! Jazzalike is een band bestaande uit acht jonge honden uit het oosten van het land met maar één doel: de zaal helemaal plat spelen! De band speelt zo'n 60 shows per jaar op studentenfeesten, festivals, en pleinfeesten. Eerder stond Jazzalike al op de Zwarte Cross, tourde door Italië en was afsluiter van de Eurekaweek, Utrechtse Introductietijd en de Kick-in.

Met een unieke bezetting van vier blazers, een ritmesectie en een bak energie waar je u tegen zegt, weet de band overal waar ze komen een enorm feest te bouwen. Studentenfeesten, gala’s, festivals of bruiloften, het maakt ze niet uit: de tent wordt volledig verbouwd!

Koopzondag

Zondag 16 april zijn de winkels in de binnenstad van Hengelo geopend. Dus naast alle activiteiten kun je ook een rondje shoppen.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.