Blog

3x wandelen rondom Hengelo

Wat is er lekkerder dan wandelen. Wij hebben drie leuke wandelroutes rondom Hengelo voor je.

Terug naar overzicht
Rad van de watermolen in Oele

Rondje Oele

Een wandeling van 4,6 km vanaf rustpunt Erve het Geurts. De wandeling brengt je door de prachtige omving van Oele. De route kan je hier downloaden.

Tuindorproute

De industriële geschiedenis van Hengelo gaat terug tot het midden van de negentiende eeuw. Voor die tijd was er niet meer dan een dorp. De komst van spoorwegen en initiatiefrijke ondernemers waren de sleutel tot succes. De Tuindorproute brengt je in een prachtig stukje Hengelo: de wijk Tuindorp ‘t Lansink. Als één van de eerste fabrikanten van Nederland vond C.T. Stork dat zijn verantwoordelijkheid verder ging dan alleen ondernemen. De route is op te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of hier te downloaden.

Kristalbad in Hengelo

Rondje Hengelo

Tijdens deze route wandel je rondom Hengelo door het gevarieerde, mooie buitengebied langs water, woonwijken, weilanden, oude buurtschappen en oude wegen. Je komt o.a. langs de uitkijktoren in het Weusthag, Kristalbad, waterpark ’t Genseler en watermolen in Oele. Het startpunt van de route is: Oele, Carpoolplaats Olde Meuleweg, Oele.

De route kan je hier downloaden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.