4 x fietsroutes in en rondom Hengelo

Hier vind je inspiratie voor jouw volgende fietstocht! Korte of lange routes, door Hengelo of daarbuiten, alles kan. Wij verzamelden vier fietsroutes voor je.

Terug naar overzicht

Wederopbouwroute

Wil je meer te weten komen over de wederopbouw, dan is dit een hele toffe route. De route van 12 km brengt je niet alleen langs verschillende wederopbouwpanden in het centrum van Hengelo, maar ook langs de woonwijken van direct na de Tweede Wereldoorlog: het Witte Dorp, ’t Kotte en Klein Driene.

Download hier de route

Oude Bischoff pand in Hengelo

Zoutfietsroute

Al 100 jaar zijn Twente en zout onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de Zoutfietsroute nemen we je mee in de historie en het ontstaan van deze zoutindustrie rond het Enschedese dorpje Boekelo, waar in 1919 de Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie (KNZ) haar fabriek opende. Deze fietsroute van ca. 44 km brengt je onder andere door het dorpje Boekelo. Onderweg zal je zien dat de typische zoutboortorens, maar ook vooral de moderne groene zouthuisjes het landschap hier bepalen.

Download hier de route

Zoutboortoren in Hengelo

Rondje Hengelo

Deze fietsroute is voor de echte fanatieke fietsers, 46 km rondom Hengelo. Tijdens dit rondje fiets je door het groene, gevarieerde landschap rond Hengelo. Het buitengebied van Hengelo, dat bestaat uit dekzandruggen en beekdalen met mooie, oude buurtschappen als Oele en Woolde. Ook kom je o.a. langs de Houtmaatvijver, uitkijktoren, waterpark 't Genseler, het Kristalbad en Lonnekermeer.

Download hier de route

Kristalbad in Hengelo

Zoutmarkeroute

Tussen Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente en Hengelo ligt een uniek gebied dat zich kenmerkt door mooie natuur, oude industrie, Twentse gastvrijheid en een rijke historie van zoutwinning. Hier ontdek je al fietsend het gebied Zoutmarke. De route is ongeveer 91 km lang.

Downoad hier de route

Zouthuisje in Hengelo
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.