Blog

Local hero: Lab26

Het begon met het verlangen naar de Napolitaanse pizza uit zijn jeugd. En nu heeft Fabio Panissidi zijn eigen aperitivo club. Een plek om te genieten van het goede Italiaanse leven, én van de meubels om je heen.

Terug naar overzicht

Het goede Italiaanse leven

Lab26 zou je horeca 2.0 kunnen noemen. Overdag maakt de ruimte deel uit van Vandaag concept store. Maar tegen sluitingstijd neemt Fabio de regie over en verandert de woonwinkel in een restaurant. De tafels en stoelen blijven gewoon staan voor de eters, net als de lampen en de wanddecoratie. Het leuke is: ze zijn nog steeds te koop. Wie dus na de pizza interesse heeft in een meubelstuk, mag het de volgende dag mee naar huis nemen.

Dat Fabio zijn eigen restaurant met 40 plekken zou beginnen, had hij zelf niet bedacht. “Het is geleidelijk ontstaan.” Geboren onder de rook van Napels bleef hij vanwege de paardensport in Twente hangen. En aangezien een echte Italiaan al gauw aan eten denkt, ging hij op zoek naar een houtoven om zelf pizza’s te bakken. Van het een kwam het ander. Fabio besloot met de houtoven te gaan cateren: op locatie pizza’s bakken. De zachte Napolitaanse pizza’s welteverstaan, die inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. “Je kunt ze vouwen en ze zijn beter verteerbaar.”

Cateren doet Fabio nog steeds. Met de formule ‘Pizzeria-voor-één dag’ bakt hij in de zomermaanden pizza’s op de terrassen van vier Overijsselse horecazaken. Daarnaast runt hij Lab26, waar volop wordt geëxperimenteerd met smaken en ingrediënten. Wat te denken van de pizza ‘Inburgering’, met worstjes van buurman slagerij De Feijter? Of de zelfbedachte antipasti met vleeswaren en kazen van Italiaanse producenten, door zijn ouders geselecteerd? Fabio’s kookkunsten bezorgden hem in 2019 de prijs voor het beste Italiaanse restaurant van Nederland. “Sindsdien is het elke dag druk, en niet alleen met Hengeloërs...”

De Drie Straatjes

Fabio voelt zich thuis in De Drie Straatjes. “Een uniek stukje Hengelo dat helemaal bij mij past. Er zitten hier veel bijzondere zaken waar mensen speciaal voor komen. We hebben allemaal ons eigen publiek maar we organiseren in de straat ook samen evenementen.”

Ondernemen in de binnenstad

Binnenstadspartners en ondernemers hebben recent de brochure Kernverhalen, ondernemen in de binnenstad van Hengelo afgerond. Een document van, voor en door ondernemers. In de brochure wordt de binnenstad van Hengelo aanbevolen als vestigingsplaats voor nieuwe en bestaande ondernemers. Het is tevens de bewijsvoering van de uitvoering van het ‘Integraal Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad’. Dit plan is in 2017 opgesteld en heeft bij alle partijen veel energie losgemaakt. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de binnenstad en zijn de eerste resultaten opgeleverd. En juist nu wordt er harder dan ooit gewerkt aan de verdere realisatie van een vernieuwde, toekomstbestendige binnenstad. En dat lees je terug in Kernverhalen. Hengelo Promotie heeft de coördinatie van de brochure op zich genomen, waarbij er samen met een groep ondernemers en overige binnenstadspartners keihard is gewerkt aan de totstandkoming.

De brochure bekijken of meer informatie vind je op op de website van gemeente Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.