Blog

Local hero: Vision Sports

Remco Pieper behoorde tot de betere schaatsers van Nederland en trainde nog even met de latere Olympisch kampioen Michel Mulder. Nu heeft hij zijn eigen sportspeciaalzaak aan de Drienerstraat, huiskamer voor fiets- en schaatsfanaten in de wijde omgeving.

Terug naar overzicht

Huiskamer voor fietsen schaatsliefhebbers

Het kan op de donderdagavond tot na sluitingstijd nog lang gezellig zijn bij Vision Sports. Aan de stamtafel van de winkel komen de liefhebbers van mooie fietsen bij elkaar om nieuwtjes uit te wisselen of op te scheppen over hun laatste sportprestaties. Bakje koffie erbij, en daarna misschien nog een cola of biertje. De klanten van Remco Pieper voelen zich hier helemaal thuis. “Mooi dat het gebeurt. Ze weten al precies de weg naar de koelkast…”, vindt de eigenaar

Passie

Remco begon in 2009 zijn sportspeciaalzaak. Hij wilde zich vanaf het begin onderscheiden van de doorsnee sportwinkels door zich toe te leggen op alles wat met fietsen en schaatsen te maken heeft. “Wielrenners en schaatsers willen geholpen worden door iemand die dezelfde passie heeft en die hen begrijpt. Dan zijn ze hier aan het juiste adres. Voor een tennisracket of een golfclub kun je beter naar de buurman verderop in de straat. Ieder z’n vak.”

Nostalgisch

Wielrenner en fiets moeten bij elkaar passen, is de ervaring van Remco. “Bianchi bijvoorbeeld is het oudste merk dat er is. Een beetje nostalgisch. Echt iets voor liefhebbers van Italiaans design. Een merk als Merida past beter bij mensen die een fiets zoeken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Anderen hebben juist meer met Look, Cervelo of Felt. Zo is het elke keer samen met de klant kijken welke fiets het beste bij hem of haar past. Alles draait om persoonlijke aandacht, dat is wat ons onderscheidt van de prijsvechters.”

Ondernemen in de binnenstad

Binnenstadspartners en ondernemers hebben recent de brochure Kernverhalen, ondernemen in de binnenstad van Hengelo afgerond. Een document van, voor en door ondernemers. In de brochure wordt de binnenstad van Hengelo aanbevolen als vestigingsplaats voor nieuwe en bestaande ondernemers. Het is tevens de bewijsvoering van de uitvoering van het ‘Integraal Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad’. Dit plan is in 2017 opgesteld en heeft bij alle partijen veel energie losgemaakt. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de binnenstad en zijn de eerste resultaten opgeleverd. En juist nu wordt er harder dan ooit gewerkt aan de verdere realisatie van een vernieuwde, toekomstbestendige binnenstad. En dat lees je terug in Kernverhalen. Hengelo Promotie heeft de coördinatie van de brochure op zich genomen, waarbij er samen met een groep ondernemers en overige binnenstadspartners keihard is gewerkt aan de totstandkoming.

De brochure bekijken of meer informatie vind je op op de website van gemeente Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.