Ontdek deze 5 (mini) musea in Hengelo

Oyfo Techniekmuseum en Museum Hengelo ken jij vast en zeker. Maar wist je dat er in Hengelo nog meer musea zijn? Wij gingen op ontdekkingstocht langs 5 bijzondere musea.

Terug naar overzicht

Twents Schaatsmuseum

Aan de Boekeloseweg vind je het Twents Schaatsmuseum. Iedereen die denk dat schaatsen ‘maar gewoon’ schaatsen zijn, zit er behoorlijk naast. Er zijn typische Friese en Noord-Hollandse schaatsen, dubbele krulschaatsen, schaatsen met prachtig handgemaakt smeedwerk, beschilderde schaatsen, metalen schaatsen en schaatsen uit het verre buitenland. En ken jij bijvoorbeeld de zaagschaatsen? Dat zijn schaatsen waar op twee plekken een hapje uit de ijzers is gehaald. Zo kon je sneller starten, was ooit het idee. In het Schaatsmuseum ontdek jij dus alles over schaatsen. Leuk om een keer een kijkje te nemen!

Boekeloseweg 1 | geopend op zaterdag van 13.30 tot 17 uur en op afspraak

Twents Schaatsmuseum

Museum Electro-Radio-Nostalgie (Radiomuseum)

Over het Radiomuseum Hengelo heb je misschien al eerder eens wat gelezen. Wij schreven op Wereld Radiodag al eens blog over dit museum. Eigenlijk heet het museum: Museum Electro-Radio- Nostalgie. Maar bijna iedereen kent dit mini-museum als het Radiomuseum. Gedurende 50 jaar heeft voorzitter Henk de Groot een complete verzameling opgebouwd. In het museum zijn meer dan 400 radio’s te zien en ontdek je 100 jaar technische ontwikkeling van de radio. Maar ook zijn er ouderwetse stofzuigers, scheerapparaten, telefoons, strijkijzers, oude elektrotechnische installatiematerialen en meetapparatuur te zien.

Johan Wagenaarstraat 20 | www.radiomuseum-hengelo.nl

Radiomuseum Hengelo

Piet Blom Museum

Het Piet Blom Museum vind je in de Hengelose Kasbah. Piet Blom is de architect van Kasbah, maar ook van de kubuswoningen in Rotterdam, die ken je vast wel! In het museum vind je veel werken van de architect, zoals 40 jaar aan ontwerptekeningen waaronder alles van de Kasbah, Universiteit Twente, de Kubuswoningen en Speelhuis te Helmond, Het Gasbedrijf Kennemerland, Academie Minverva te Groningen en vele andere projecten. En natuurlijk originele Piet Blom stoeltje dat ooit vervaardigd werd voor de Mensa op de UT.

Voorhof 3a | www.pietblommuseum.nl | Elke eerste zondag van de maand geopend en op afspraak

Paalwoningen in de Kasbah in Hengelo

Glas-in-lood-museum

Eigenaar Bas Beckers maakte en restaureerde jarenlang als glazenier glas-in-lood werken en gebrandschilderde ramen. Zijn collectie is nu te bekijken in het Glas-in-lood Museum aan de Bergweg in Hengelo. Je kunt hier zo'n 80 gals-in-loodramen bewonderen die gemaakt zijn in de periode 1830 - 1970.

Bergweg 1 | Elk eerste weekend van de maand geopend

Glasinloodmuseum Hengelo

Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst

Het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst (MHHK) is een virtueel museum, waar je kunstwerken van in Hengelo levende en/of werkende professionele beeldende kunstenaars kunt zien. Dit museum kan je dus vanuit je luie stoel bezoeken!

Bezoek het museum via https://www.mhhk.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.