Wandelen rondom Hengelo

Wat is er lekkerder dan wandelen! Dus schoenen aan en gaan. Wij hebben een aantal leuke wandelroutes- en plekken voor je op een rij gezet.

Terug naar overzicht
Koeien in Beckum

Routes Beckum

Rondom Beckum vind je drie wandelroutes die je door het buitengebied en langs historische plekjes brengt.

Beckum Beter Bekeken (3 km)
Deze route neemt je mee door het dorp Beckum langs bestaande en verdwenen trefpunten. De route gaat langs historische plekjes die je iets vertellen over de geschiedenis van het dorp. Download route.

Wandelroute Maurits en Napoleon in Beckum (5 km)
Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. Download de route.

Panoramapad Beckum (5 km)
Deze wandellus bij Beckum neemt je mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan. Download de route.

Tuindorproute

De Tuindorproute brengt je in een prachtig stukje Hengelo: de wijk Tuindorp ‘t Lansink. Een unieke wijk met verschillende woningtypen, hofjes en veel groen. Het lopen van deze route brengt je even terug in de tijd, een periode waar het machinefabriek Stork voor de wind ging en hij een groot landstuk kocht waar Stork een wijk voor zijn werknemers, van alle rangen en standen, liet bouwen. Download de Tuindorproute hier.

Huisje in Tuindorp 't Lansink

Kristalbad

Tussen Hengelo en Enschede vind je een uniek gebied: het Kristalbad. Natuur, een mooi landschap en recreatie gaan samen in dit unieke gebied van ongeveer 40 hectare groot. De naam is afkomstig van het zwembad Kristalbad, dat vroeger op Camping de Zwaaikom lag aan het Twentekanaal .Een uitgekiende ‘watermachine’ gecombineerd met een ecologische verbindingszone voor plant en dier. Dat is het Kristalbad. Een mooi gebied om een rondje te wandelen of één van de twee uitkijktorens te beklimmen.

Rondje Oele

Onder de rook van Hengelo ligt Oele. Een omgeving met prachtige natuur en waar bossen, weilanden, meertjes en wandel- en zandpaden elkaar afwisselen. De omgeving is perfect voor een heerlijke wandeling. Met Rondje Hengelo wandel je ongeveer 5 km door de prachtige omgeving van Oele en kom je langs de Oldemeule, een watermolen uit 1690. De route vind je hier

Watermolen Oele
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.