Binnenstad

Shop en Go

Terug naar overzicht
Shop & Go in Hengelo
Locatie Niet bekend Betaald parkeren Nee
Type parkeerplaats

Shop en Go

30 minuten gratis parkeren op speciale parkeerplaatsen. Dertien parkeerplaatsen in de binnenstad van Hengelo zijn ingericht als speciale Shop & Go parkeerplaatsen. Op de Shop & Go parkeerplaatsen parkeer je gratis én maximaal 30 minuten. Een snelle boodschap of even iets wegbrengen is daarmee een stuk eenvoudiger geworden. De parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de speciale Shop & Go parkeerborden.

Alleen voor een korte boodschap

In de parkeerplaatsen zijn sensoren aangebracht. Deze sensoren signaleren een auto op de parkeerplaats. Vanaf dat moment begint de tijd te lopen. Staat de auto langer dan 30 minuten op een Shop & Go parkeerplaats? Dan krijgen de handhavers een seintje en kun je een boete krijgen. De parkeerplaatsen zijn namelijk écht bedoeld voor een korte boodschap. Voor lang parkeren zijn de overige parkeerplaatsen in het centrum geschikt. Shop & Go geldt voor dezelfde tijden als het betaald parkeren. Buiten de betaald parkeertijden zijn er geen beperkingen voor de parkeerduur. Dertien locaties Samen met de ondernemers in de binnenstad zijn er dertien parkeerplaatsen voor deze proef geselecteerd. Het gaat om parkeerplaatsen aan de Langestraat (3), Wetplein (4), Wetstraat (3) en Drienerstraat (3). Parkeren op deze parkeerplaatsen is dus gratis en voor maximaal 30 minuten. Alle Shop & Go parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de speciale Shop & Go parkeerborden. Voor deze proef is gekozen om de Shop & Go parkeerplaatsen te concentreren in een beperkt deel van het centrum. Als dit een succes is, kijken we of het concept wordt uitgebreid naar andere delen van het centrum.

Makkelijker en klantvriendelijker

Shop & Go is één van de drie maatregelen uit het parkeerplan Binnenstad, dat auto parkeren in de binnenstad makkelijker en klantvriendelijker moet maken. Eerder werden de parkeertijden al aangepast en startte de proef klantvriendelijk handhaven. Nu komt daar Shop & Go bij.

Op de hoogte blijven?

Alle ontwikkelingen in de binnenstad zijn te volgen via www.hengelo.nu. Het platform voor ontwikkelingen in de Hengelose binnenstad.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.