Kunst & Cultuur, Wandelen & Fietsen

Kunstroute Hengelo

Terug naar overzicht
Adres Hengelo Promotie
Markt 8
7551 CG Hengelo

Kunstroute

Hengelo heeft een rijke historie aan traditionele en hedendaagse beeldende kunst. Naast de bestaande beelden zijn er ook tijdelijke projecten zoals tot eind november 2020 de tentoonstelling STRUCTUREN – Beelden Buiten van de Hengelose kunstenaar/ wetenschapper Rinus Roelofs en het project Achter de Basiliek waar wisselend beelden en literatuur te zien en te lezen zijn.

De kunstroute is ongeveer 3 km lang en brengt je langs verschillende kunstwerken in de binnenstad van Hengelo.

Structuren – Beelden Buiten

Op initiatief van de Hengelose kunststichting HeArtpool toont de Hengelose kunstenaar/ wetenschapper Rinus Roelofs 8 monumentale mathematische beelden op het Stationsplein. Een aantal van deze beelden waren vorig jaar te zien op het plein van Museum CosmoCaixa in Barcelona. Stichting HeArtpool was onder de indruk van de tentoonstelling in Spanje en nam de organisatie, om de beelden in Hengelo te exposeren, onder haar hoede. De tentoonstelling krijgt de titel: SRUCTUREN – Beelden Buiten. Met financiële steun van de gemeente Hengelo en Lokaal Fonds Hengelo is deze expositie mogelijk gemaakt. Hier lees je meer over de tentoonstelling.

Route

De route is op te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of download hem hier: Kunstroute

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.