5x herfstwandelingen in Hengelo

Herfst: het seizoen dat de dagen korter zijn, de blaadjes vallen, paddenstoelen uit de grond schieten en je heerlijk uren kunt struinen door de natuur. Wandel rondom Hengelo met één van deze wandelroutes en geniet van dit prachtige seizoen.

Terug naar overzicht

Natuur- en wandelroute Weusthag

Midden in Hengelo ligt een groen park: het Weusthagpark. In dit park, 200 hectare groot, is het goed toeven. Je moet niet vreemd opkijken als er een eekhoorn voor je uit rent, een ijsvogel als een blauwe schicht over het water schiet, of als in het voorjaar de zoete geur van kersenbloesem je neusgaten bereikt. Deze natuur- en wandelroute start bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat 25 en is geschikt voor jong en oud. De wandeling gaat over goede paden en is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De wandeling kan in elk seizoen gelopen worden, steeds zijn er bijzonderheden te zien. De route kan je op deze pagina downloaden.

Uitkijktoren Weusthag

Maurits en Napoleon in Beckum

Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. De route vind je hier.

Wandelroute door bossen in Beckum

Rondje Oele

Wandelen in Oele is altijd een goed idee! Het rondje Oele is een afwisselende wandeling van 4,6 km. De route start bij rustpunt Erve Geurts en brengt je door de landelijke omgeving in en rond Oele.

Watermolen Oele Hengelo

Rondje Hengelo

Hou je wel van een uitdaging? Dat is het rondje Hengelo zeker! Met deze route van 41 km wandel je rondom Hengelo door het buitengebied, langs water, woonwijken, weilanden en oude wegen. Een prachtige route!

Kristalbad in Hengelo

Panoramapad

Deze route bij Beckum neemt je mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan.

Boerderijen in Beckum

Er is meer...

In Hengelo hebben we niet alleen mooie wandelroutes, maar ook mooie gebieden waar je kan wandelen. Zoals het Lonnekermeer, Kristalbad of een rondje kleigaten van Rientjes.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.