Nieuws

Winters Hengelo met unieke schaatsbaan en kerstmarkt!

Ook dit jaar organiseren Hengelo Promotie en Stichting Centrummanagement Hengelo Winters Hengelo. Onder deze noemer worden allerlei winterse evenementen georganiseerd en gepromoot, waaronder de schaatsbaan in het centrum van Hengelo.

Terug naar overzicht

Schaatsbaan

En deze keer belooft het een hele bijzondere ervaring te worden met de introductie van een wel heel unieke schaatsbaan. Het organiseren van een traditionele ijsbaan wordt namelijk steeds complexer. Niet alleen vanwege de hoge (energie) kosten, maar ook vanwege maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid. Hengelo zet zich in voor een groenere toekomst en het wordt daarom steeds lastiger om een ijsschaatsbaan te organiseren. Daarom is er besloten om dit jaar een professionele schaatsbaan van kunststof te plaatsen op een unieke locatie in de binnenstad: het voormalige V&D pand. Met deze keuze slaan we twee vliegen in één klap: we dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad én we geven een prachtige invulling aan het pand op het nieuwe marktplein gedurende de wintermaanden.

Gratis schaatsen

Van 7 december tot en met 7 januari 2024 kunnen jong en oud gratis genieten van schaatsplezier.

Samen met de gemeente Hengelo en het Lokaal Fonds Hengelo/Fuldauer Stichting hebben we ervoor gezorgd dat de schaatsbaan voor iedereen gratis toegankelijk is. Daarnaast zijn er ook gratis schaatsen beschikbaar. Maar dat is nog niet alles, er wordt nog veel meer amusement geboden. Lef & Zen, de horecaexploitant van de kiosk op het nieuwe marktplein zal zorgdragen voor een gezellig winters paviljoen bij de schaatsbaan. Ook zijn er attracties voor de allerkleinsten die nog niet kunnen schaatsen. Het belooft een actieve en knusse winter te worden in Hengelo! Op deze pagina vind je straks meer informatie over de activiteiten en openingstijden van de schaatsbaan.

Kerstmarkt

Geen Winters Hengelo zonder kerstmarkt! Van 20 december tot en met 24 december verandert het Brinkplein en een gedeelte van het marktplein in een sfeervolle kerstmarkt. Vanuit 25 traditionele houten kerstchalets bieden ondernemers, particulieren en verenigingen een bijzonder assortiment speciaal voor de feestdagen aan. Natuurlijk ontbreken ook de heerlijke Glühwein en warme chocolademelk niet. Op een podium bij het Brinkplein zullen er dagelijks diverse optredens plaatsvinden, zodat bezoekers tussen het kerstshoppen door kunnen genieten van diverse optredens.

Aanmelden kerstmarkt

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden als deelnemer voor de kerstmarkt. Dus ben je ondernemer of particulier en heb je een bijzonder en feestelijk assortiment? Meld je dan aan voor 10 november a.s. Voor meer informatie over de voorwaarden en aanmelden kijk je op deze pagina.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.