Culinair genieten in Hengelo

Koffieleut, kroegtijger, gezelligheidsdier of liefhebber van lekker eten? In Hengelo hoef je nooit lang te zoeken om lekker uit (je dak) te gaan. Aanbod genoeg, op elk moment van de dag. Van Italiaanse koffie tot Indiase tandoori. Van een oud-Hollandse kop groentesoep tot bordje met streetfood. Alles kan.

Terug naar overzicht
Terrassen in Hengelo

Terrassenwalhalla

Het kruispunt Enschedesestraat/ Wemenstraat/ Brinkstraat in hartje centrum is een waar terrassenwalhalla. De perfecte spot voor een lekkere lunch, schuimende cappuccino of een verfrissend drankje.

Ontdek alle fijne terrassen in Hengelo en zoek je een terras buiten Hengelo? Lees dan onze 5 tips!

IJstijd

Bij van der Poel IJs is kiezen moeilijk! Cookie caramel, Strawberry Cheesecake of 'gewoon' chocolade. Maar één ding is zeker, hier proef je echt het lekkerste ijs van Twente! Van der Poel vind je aan de Bornsestraat en in de binnenstad aan de Enschedesestraat.

Lees ook onze blog 'ijsjestijd' met meer tips voor lekkere ijsjes in Hengelo.

Sterrenchef Lars van Galen

Sterren op je bord

De sfeer van toen, met de kwaliteit van nu. Die combinatie maakt Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink zo uniek. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar. In het restaurant, bekroond met één Michelinster, word je heerlijk in de watten gelegd en geniet je van fantastisch eten. Of reserveer de Chef's Table: letterlijk een kijkje in de keuken.

Meer lezen over de bijzondere wijk Tuindorp 't Lansink? Lees dan hier verder.

Happen én stappen

De Pastoriestraat is één van de meest karakteristieke straatjes van Hengelo. Hier kun je terecht voor een hapje eten of uitgaan tot in de vroege uurtjes. In een monumentaal pand uit de 17e eeuw vind je de oudste kroeg van de stad: café 't Neutje. The Three Musketeers heeft de beste culinaire hamburgers en daarna stap je bij ze de dansvloer op voor een dansje. Ook vind je hier De Tapperij & LaserGame Hengelo en Muziekcafé De Cactus, het kleinste muziekpodium van Twente.

Zoek je een lekker lunch plekje, een mooi restaurant of een lekkere daghap? Kijk dan eens op onze eten & drinken pagina. Hier vind je een overzicht van alle plekken waar je lekker kan eten in Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.