Lekker naar buiten met deze routes

Of nou de zon schijnt, het regent of koud is, wandelen kan altijd! Dus...schoenen aan en gaan! Wij hebben een aantal wandelroutes voor je op een rij gezet.

Terug naar overzicht

Routes Beckum & Oele

Rondom Beckum vind je drie wandelroutes die je door het buitengebied en langs historische plekjes brengt.

Beckum Beter Bekeken (3 km)
De route gaat langs historische plekjes die je iets vertellen over de geschiedenis van het dorp. Deze route is, met een kleine omweg, ook geschikt voor rolstoelers en kinderwagens. Download route.

Wandelroute Maurits en Napoleon in Beckum (5 km)
Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. Download de route.

Beckum Hengelo

Panoramapad Beckum (5 km)
Deze wandellus bij Beckum neemt je mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Download de route.

Kristalbad in Hengelo

Rondje Hengelo

Voor wie van een stevige wandeling houdt is dit een mooie uitdaging: Rondje Hengelo van 41 km. Met deze wandel je rondom Hengelo door het gevarieerde, mooie buitengebied langs water, woonwijken, weilanden, oude buurtschappen en oude wegen. Je komt o.a. langs de uitkijktoren in het Weusthag, Kristalbad, waterpark ’t Genseler en watermolen in Oele.

Het startpunt van de route is: Oele, Carpoolplaats Olde Meuleweg, Oele.

Kastjesroute

Verspreid door de wijk Tuindorp zijn elektriciteitskastjes voorzien van een stijlvolle behuizing. In de donkergroene kleur die past bij de wijk Tuindorp ’t Lansink, voorzien van historische foto’s en met anekdotes of gedichten over verschillende thema’s. Het maakt de van oorsprong grijze huisjes tot passende objecten in de wijk.

Je komt ze overal op straat tegen: transformator- en kabelkastjes in allerlei soorten en maten. Ongetwijfeld heel nuttig, maar fraai is anders, vooral als die kastjes ontsierd worden door graffiti. Het zijn van die dingen in het straatbeeld waar je niet altijd bewust naar kijkt, maar die wel degelijk mede bepalend zijn voor de sfeer in de buurt. In Groot Driene zijn deze kastjes beplakt met mooie foto's van Jet Broekstra.

Natuur- en wandelroute Weusthag

Midden in Hengelo ligt een groen park: het Weusthagpark. In dit park, 200 hectare groot, is het goed toeven. Je moet niet vreemd opkijken als er een eekhoorn voor je uit rent, een ijsvogel als een blauwe schicht over het water schiet, of als in het voorjaar de zoete geur van kersenbloesem je neusgaten bereikt. Deze natuur- en wandelroute start bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat 25 en is geschikt voor jong en oud. De wandeling gaat over goede paden en is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De wandeling kan in elk seizoen gelopen worden, steeds zijn er bijzonderheden te zien. De route kan je op deze pagina downloaden.

Uitkijktoren Weusthag

Andere mooie plekken

Het Kristalbad, een uniek natuurgebied op de grens met Hengelo en Enschede, is een bezoek waard. Of wat dacht je van waterpark 't Genseler, met eilanden, gazons en wandelpaden. En niet te vergeten het Watertorenpark, een park om te wandelen, fietsen, spelen en sporten. Dit is een echt water- speel- en doepark.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.