Tips voor de meivakantie in Hengelo

De meivakantie komt eraan! Ga je een dagje (of meer) wat leuks doen en zoek je nog inspiratie? Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet.

Terug naar overzicht

Activiteiten

Familiefilm

Bij Filmhuis Hengelo kun je in de meivakantie weer een mooie familiefilm bezoeken. Dit keer Wonka. In deze onweerstaanbare, fantasierijke film maken we kennis met een jonge Willy Wonka, die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten. De film is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie en de Chocoladefabriek’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek en een van de bestverkochte kinderboeken aller tijden. Een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

Woensdag 1 mei 14 uur
Donderdag 2 mei 14 uur
Vrijdag 3 mei 14 uur

Maakdag Festivals

Creëer je eigen Maak Experience tijdens de 9e editie van het Maker Festival Twente! Naast een 4-daags festival in Roombeek Enschede toert het festival door Twente en doet op 10 mei Schouwburg Hengelo en op 16 mei Bibliotheek Hengelo aan. Bezoek tussen 14.00 en 18.00 uur dit Maakdag festival en volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Vrijdag 10 mei Schouwburg Hengelo
Woensdag 16 mei Bibliotheek Hengelo

Activiteiten bij Oyfo

Ook deze vakantie maak jij het bij Oyfo Techniekmuseum. Kies je voor de tollende tol, de bibberspiraal of de bewegende robot? Of ga je liever aan de slag met het scharnierdier? Je kunt kiezen uit verschillende maak-activiteiten.

Dinsdag 30 april & 7 mei
Woensdag 1 & 8 mei
Donderdag 2 mei
Vrijdag 3 & 10 mei
Maandag 6 mei

Workshop: Textielcollage maken. In de tentoonstelling Trijp ontdek je bij Oyfo Techniekmuseum hoe dit exclusief soort velours uit Hengelo de textielwereld veroverde. In deze aansluitende workshop ga jij aan de slag om jouw eigen stofcollage te maken. Je onderzoekt organische vormen en symmetrische patronen. Hierbij mag je ook een eigen stempel uit een stukje linoleum gutsen!

Woensdag 1 & 8 mei

Strand bij Lust

Beach please

Vanaf Koningsdag kun je bij Lust Bakery & Bistro weer heerlijk neerploffen op het strand! Hapje, drankje, zonnetje wat wil je nog meer. Kijk op de website van Lust voor alle activiteiten op het urban beach.

Oranjekermis

Lekker zwieren, zwaaien, rondjes draaien op de Oranjekermis! Vrijdag 26 april vanaf 13 uur is de Oranjekermis geopend en kan je een week lang genieten van alle toffe kermisattracties. Wist je dat deze kermis al bijna 80 jaar bestaat? De eerste editie was in 1945 dus volgend jaar groot feest! En tip: zondag 28 april is het familiedag, dan geven de kermisexploitanten korting op de attracties.

Vrijdag 26 april t/m zondag 5 mei

Uitstapjes

Bezoek de Waarbeek

Met vele attracties en speeltoestellen is er voor ieder wat wils bij Attractiepark De Waarbeek. Hier vermaak je je de hele dag met alle toffe attracties zoals het Hunted House, Theodorus de Vampier, het reuzenrad, hully gully en nog heel veel meer! Ennn sinds dit seizoen is er ook een heuse Dino Experience!

Jump XL

Een vol uur lekker vrij trampolinespringen en tricks oefenen op geschakelde trampoline velden. Bij Jump XL laat je je vetste tricks zien of kom voor een partijtje ultimate dodgeball met je vrienden! In dit trampolinepark zijn ook veel vette extra’s: twee lange tumbling lanes, pillow pit, een foampit, een Ninja Course en een walk wall trampoline!

Naar buiten!

Naar buiten is altijd een goed idee! Ga naar het beleefbos, beklim de Uitkijktoren, breng een bezoek aan de kinderboerderij of ga samen wandelen.

Ontdek hier de leukste wandelingen samen met kinderen.

Beleefbos Hengelo

Er is meerrrr....

En zoek je nog iets anders leuks? Bijvoorbeeld een middagje bowlen, lasergamen of zwemmen? Kijk dan eens op deze pagina voor meer inspiratie.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.