Tips voor de meivakantie in Hengelo

De meivakantie komt eraan! Ga je een dagje (of meer) wat leuks doen en zoek je nog inspiratie? Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet.

Terug naar overzicht

Activiteiten

Maakdag Festivals

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het Maakdag Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op 2 en 3 mei neer in Bibliotheek Hengelo, 22 mei in Oyfo Techniekmuseum en 27 mei in Schouwburg Hengelo.

2 mei Bibliotheek Hengelo Stad
3 mei Bibliotheek Hasseler Es
22 mei Oyfo
27 mei Schouwburg Hengelo

Familiefilm

Bij Filmhuis Hengelo kun je in de meivakantie weer een mooie familiefilm bezoeken. Dit keer staat de Captain Nova op de agenda. De rebelse gevechtspiloot Nova (38) wordt in het jaar 2050 teruggezonden naar onze tijd om een milieuramp te voorkomen. Met haar kennis uit de toekomst kunnen er andere, wijzere keuzes gemaakt worden. Helaas wordt Nova óók weer jong zodra ze in onze tijd landt met haar belangrijke boodschap. En wie gelooft er nu een meisje van twaalf?

Donderdag 28 april 14 uur
Woensdag 4 mei 14 uur

Maak 't bij Oyfo

Ga in de meivakantie aan de slag met de maak-activiteiten bij Techniekmuseum Oyfo. Zo kun jij bijvoorbeeld aan de slag om zelf een bibberspiraal te maken. Of maak je liever een borstelrobot? Nieuw deze vakantie is het solderen. Maak strakke hoeken of juist ronde vormen. Knip het in stukjes en soldeer het weer vast. Zo maak jij je eigen koperdraadkunst!

25, 26, 28 en 29 april
2, 3 en 6 mei

Uitstapjes

Bezoek de Waarbeek

Met vele attracties en speeltoestellen is er voor ieder wat wils bij Attractiepark De Waarbeek. Hier vermaak je je de hele dag met alle toffe attracties zoals het Hunted House, Theodorus de Vampier, het reuzenrad, hully gully en nog heel veel meer!

Movie Unlimited

Een bezoekje aan de bios is altijd een goed idee! Ga bijvoorbeeld naar Sing 2, De Piraten van Hiernaast 2, Clifford, de Grote Rode Hond of 2 kleine kleutertjes. Gegarandeerd een geslaagd uitje!

Jump XL

Een vol uur lekker vrij trampolinespringen en tricks oefenen op geschakelde trampoline velden. Bij Jump XL laat je je vetste tricks zien of kom voor een partijtje ultimate dodgeball met je vrienden! In dit trampolinepark zijn ook veel vette extra’s: twee lange tumbling lanes, pillow pit, een foampit, een Ninja Course en een walk wall trampoline!

Schouwburg Hengelo

Tijdens de vakantie zijn er leuke voorstellingen in Schouwburg Hengelo. Wat dacht je van Bing is jarig (2+), Meneer Monster en de Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen (7+) en BullyBully (3+).

Naar buiten!

Naar buiten is altijd een goed idee! Ga naar het beleefbos, beklim de Uitkijktoren, breng een bezoek aan de kinderboerderij of ga samen wandelen.

Ontdek hier de leukste wandelingen samen met kinderen.

Er is meerrrr....

En zoek je nog iets anders leuks? Bijvoorbeeld een middagje bowlen, lasergamen of zwemmen? Kijk dan eens op deze pagina voor meer inspiratie.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.