5x de leukste wandelroutes met kinderen

Wandelen is altijd een goed idee! Met deze routes in en rond Hengelo is een wandelen een feestje voor het hele gezin.

Terug naar overzicht
Street Art

1. Street Art Route

Super toffe (en korte!) route langs de mooiste kunstwerken in de binnenstad van Hengelo. Ontdek bijzondere kunstwerken en het verhaal erachter. Loop je door de week, maak er dan een gezellig uitje van met tussendoor een terrasje! Zo is het voor iedereen goed te doen. Download de Street Art Route hier of haal hem bij Hengelo Promotie, Markt 8.

Witte huisjes in Tuindorp

2. Tuindorpwandeling

Wandelen en ondertussen meer te weten komen over de geschiedenis van Tuindorp ’t Lansink. Hoe leuk is dat! De Tuindorpwandeling brengt je in het prachtige wijk Tuindorp ’t Lansink, één van de mooiste tuindorpen van Nederland. Is het nou heel mooi weer, ga dan na het wandelen lekker zwemmen in het Tuindorpbad.

Download de route.

Winkelen in de Drienerstraat

3. Stadswandeling Hengelo

Een stadswandeling saai? Nee hoor! In een klein uurtje weet je met de stadswandeling alles over het ontstaan van Hengelo en zie je bijzondere plekken van onze stad. Je loopt door de binnenstad van Hengelo dus alle tijd om ondertussen samen te lunchen, iets te drinken of een ijsje te eten. Leuk voor iedereen!

Download de route.

Watermolen Oele

4. Rondje Oele

Iets heel anders is het rondje Oele. 4,6 km door het prachtige buitengebied van Hengelo. De kinderen kunnen onderweg schatten verzamelen, in bomen klimmen of over plassen springen.

Download de route.

Uitkijktoren Weusthag Hengelo

5. Weusthagroute

Deze wandelroute vind elk kind leuk! De route start bij de kinderboerderij en loopt door het Weusthagbos langs de Heemtuin en het Beleefbos. Hier kunnen de kids heerlijk ravotten en spelen. En geniet jij van de omgeving!

Download de route.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.