Zomervakantie: eropuit met kinderen in Hengelo

De zomervakantie staat op het punt van beginnen en dit is natuurlijk hét moment voor leuke uitstapjes en activiteiten. Zoek je nog inspiratie voor een dagje (of meer) wat leuks doen? Wij hebben een aantal tips voor je!

Terug naar overzicht

Activiteiten

Red uitvinder Ray

Van 1 tot en met 21 augustus 2022 organiseert Bibliotheek Hengelo een spannende activiteit voor kinderen. In drie weken tijd moeten ze proberen uitvinder Ray te redden uit een computerspel. Er zijn allerlei activiteiten in de bibliotheek, online activiteiten en een afsluitende opdracht met alle deelnemende kinderen. Inschrijven kan tot woensdag 27 juli.

Vakantiespelen

Wie kent het niet, de vakantiespelen! Op verschillende plekken in de wijk worden in de laatste weken van de zomervakantie vakantiespelen gehouden. Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waar je de vakantiespelen in Hengelo kunt vinden.

Kom in beweging met Oyfo

Bij Oyfo staat de zomervakantie in het teken van 'bewegen'. Bezoek het interactieve museum, roetsj van de nieuwe glijbaan en doe mee met verschillende leuke activiteiten!

Maak ’t met Oyfo
Deze vakantie zetten ze je in beweging bij Oyfo; kies je voor de tollende tol, de draaiende kartonnen machine of de bewegende robot? Of ga je liever aan de slag met beweging door zonne-energie en stroomkringen?

Tinker ’t bij Oyfo
Tinkeren? Dat is doen en denken tegelijk! Kom in beweging en doe mee met de Tinkerchallenge. Je maakt zelf een voertuig en misschien kom jij wel bovenaan de Oyfo-ranglijst te staan: Is jouw voertuig het aller langzaamst? Dan heb jij gewonnen!

Actie-reactie
Altijd al eens een kettingreactie willen bouwen? Dat kan deze zomer bij Oyfo! Hoe zet je de boel in beweging en zorg je ervoor dat het in beweging blijft? Met z’n allen bouw je aan een toffe kettingreactie; je gebruikt allerlei materialen en technieken en dankzij de tips van onze workshopdocent ontstaat er een fantastische kettingreactie. En dan komt het spannendste moment: doet ‘ie het of doet ‘ie het niet?

Sta stil en beweeg
Hoe maak je van stilstaande plaatjes of voorwerpen bewegend beeld? Door er héél veel foto’s van te maken en deze achter elkaar te monteren tot een Stop-Motion-filmpje. Lees meer over stop-motion.

Dichtbij genoeg te beleven

Rondje Hengelo

Wandelen is altijd een goed idee! Ontdek bijvoorbeeld de mooie Street Art in de binnenstad (en combineer dat met een rondje winkelen en een lunch) of duik in de geschiedenis van Tuindorp 't Lansink en sluit af met een sprong in het Tuindorpbad. Houden jouw kinderen meer van schatten verzamelen? Wandel dan door Oele, kunnen de kinderen ondertussen in bomen klimmen en natuurschatten verzamelen. Iets heel anders; ga eens voor een kastjesroutes, bijvoorbeeld door Groot Driene. Hier zijn verschillende transformator- en kabelkastjes beplakt met foto's.

9x de leukste uitjes met kinderen

Hengelo heeft veel in huis voor een gezellige dagje uit met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld Attractiepark de Waarbeek, ga lekker jumpen bij JumpXL of wat dacht je van spoorfietsen! Ontdek 9 leuke uitjes voor uitstapjes met kinderen in deze blog.

Lekker smullen!

Kinderen vinden niks leuker dan lekker uit eten gaan in de vakantie. Lekker op het terras of binnen in de buurt van de speelhoek. Ontdek snel 5 Hengelose restaurants waar je goed met kinderen uit eten kan.

Water en zand

Water en zand; kinderen zijn er dol op! Laat nou deze zomer de Zomer Zandspeeltuin op het Burg. Jansenplein staan. Een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen, tunnels graven en taartjes bakken. Ook een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen en op warme dagen verkoeling zoeken; de fonteinen. En daarna weer in de zandbak...

Pluk je eigen boeket

Bij Landgoedwinkel Reef pluk je zelf een mooi boeket in de pluktuin. Een super leuk uitje met kinderen als je een rondje aan het fietsen bent, of voor een bezoekje. Pak een mandje en wandel de tuin in en pluk je favoriete bloemen. Na het plukken meet je de bos bloemen af en zie je wat de kosten zijn. Neem ondertussen wat te drinken of geniet van een boerenijsje op het terras.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.