8x de leukste uitjes met kinderen

Zoek jij nog inspiratie voor een uitje met kinderen in Hengelo? Lees dan snel verder, wij hebben 9 tips voor je!

Terug naar overzicht

1. Attractiepark De Waarbeek

Attractiepark De Waarbeek is zeker een bezoekje waard! Met nostalgische attracties zoals de eendjesmolen, de Hully Gully en Swingmill en dit jaar zijn er vijf nieuwe attracties: Rocking Roger, achtbaan Rupsje Mae, Theodorus de Vampier, Haunted House Huyze Pelle en waterfietsen. Hier vermaak je je wel een hele dag!

Aattractie bij De Waarbeek in Hengelo

2. Jump XL

Een vol uur lekker vrij trampolinespringen en tricks oefenen op geschakelde trampoline velden. Bij Jump XL laat je je vetste tricks zien of kom voor een partijtje ultimate dodgeball met je vrienden! In dit trampolinepark zijn ook veel vette extra’s: twee lange tumbling lanes, pillow pit, een foampit, een Ninja Course en een walk wall trampoline.

JUMP XL in Hengelo

3. Zwemmen

Ga in de zomermaanden naar het Tuindorpbad! In het prachtige Tuindorp vind je het oudste natuurzwembad van Nederland. Een super gezellig kindvriendelijk en sfeervol familiebad met een zandstrand. Ook in het Twentebad kan je heerlijk zwemmen. Bij mooi weer leg je hier je handdoek op de ligweide en koel je af in het water.

Tuindorpbad Hengelo

4. Oyfo Techniekmuseum

Bij Oyfo wordt iedereen van je gezin enthousiast over techniek! In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekent. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, over robots en kunst en over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek! Verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen. En deze zomer hebben ze leuke activiteiten om jou in beweging te zetten.

Oyfo Techniekmuseum Hengelo

5. Beleefbos Hengelo

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken. De Heemtuin is in de zomervakantie elke zondag van 13 tot 16 uur geopend.

Beleefbos Hengelo

6. Filmpje pakken

Lekker met het hele gezin naar de film? Movie Unlimited Hengelo heeft de nieuwste films voor jullie. In de vakantieperiode draaien ze ook vaak ’s ochtends of ’s middags. Een perfect uitje voor de minder zonnige dagen (of voor de héle warme dagen).

7. Kinderboerderij 't Weusthag

Welk kind is er nou niet gek op dieren? Neem eens een kijkje op kinderboerderij ’t Weusthag. Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk voor jong en oud. In de stal, op het erf en in de weilanden zie je allerlei dieren. En de toegang is gratis! Je vindt Kinderboerderij ’t Weusthag aan de Van Alphenstraat 25-27.

Geitjes bij Kinderboerderij Weusthag Hengelo

8. Watertorenpark

Ben jij al eens in het Watertorenpark geweest? In de wijk Berflo Es, tegenover het FBK Stadion, ligt dit prachtige park met natuurlijke speeltoestellen waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Met klimtoestellen van hout, een mooie kabelbaan en boomstammen met muziek een ideale plek om te spelen. Je vind het park aan de Watertorenlaan 65.

Het watertorenpark in Hengelo

Nog veel meer te doen, zien en beleven!

Dat is natuurlijk lang niet alles. Wil jij een overzicht van alle activiteiten & evenementen? Bekijk dan onze evenementenagenda. Voor een overzicht van alles wat er te zien en te doen is in Hengelo kijk je hier.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.