Tuindorp 't Lansink

Ontdek het best bewaarde geheim van Hengelo: Tuindorp 't Lansink. Een unieke wijk met verschillende woningen, hofjes en groen.

Wandelroute Tuindorp 't Lansink

Met de Tuindorproute ontdek je deze prachtige wijk in Hengelo. Je komt langs verschillende bijzondere gebouwen, het Tuindorpbad en onderweg kom je meer te weten over het ontstaan en de ontwikkeling van de wijk.

Tuindorp 't Lansink: hoe het begon

De machinefabriek Gebr. Stork & Co heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van Hengelo midden 19e eeuw. Het ging de fabriek in de 20e eeuw flink voor de wind. Begin 20e eeuw kocht Stork een 15 hectare groot landstuk waar hij een wijk voor zijn werknemers, van alle rangen en standen, liet bouwen. Architect Karel Muller ontwierp een wijk die een afspiegeling was van de fabrieksbevolking met grote tuinen en veel speelmogelijkheden. Sinds 2003 is het Tuindorp een beschermd stads- en dorpsgezicht. Meer lezen over Tuindorp 't Lansink? Volg dan deze link.

Tuindorpbad Hengelo

Tuindorpbad

Het Tuindorpbad is het enige natuurbad van Hengelo en omgevingen het oudste natuurbad van Nederland (uit 1923). In de zomermaanden wordt hier volop gezwommen en als het goed heeft gevroren kan je in de winter schaatsen. Het Tuindorpbad is ontstaan toen er in 1911 zand werd afgegraven voor de bouw van woningen. Deze zandafgraving vulde zich na verloop van tijd met water, waardoor er een vijver ontstond. In 1922 werd aan de rand van de vijver begonnen met de bouw van Bad- en Zweminrichting Tuindorp. De zwemvijver met bassins en steiger, de kinderkleedkamer, wisselcabines en het badmeesterkantoortje liggen er nu nog volgens het oorspronkelijke ontwerp.

Vijverlaan 63 | 7553CD Hengelo | www.tuindorpbad.nl

Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink

De sfeer van toen, met de kwaliteit van nu. Die combinatie maakt Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink zo uniek. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar. In het restaurant, bekroond met één Michelinster, word je heerlijk in de watten gelegd en geniet je van fantastisch eten. Met passie klaargemaakt door patron cuisinier Lars van Galen.

C.T. Storkstraat 18 | 7553 AR Hengelo | 074 - 291 00 66 | www.hotellansink.nl

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.