Vier de zomer in Hengelo

Hallo zomer! Zwoele zomeravonden, terrasjes pakken, ijsjes eten en mooie evenementen bezoeken. Wat ga jij doen deze zomer?

Beach please!

Deze zomer kun je lekker chillen op het stadsstrand bij Lust Bakery & Bistro. Relaxen, cocktails drinken, lekkere beats van de DJ's en een kids playground. Dat klinkt goed vind je niet!? Eén ding is zeker, op dit heerlijke stadsstrand kom jij je dagen wel door.

Strand bij Lust

Culinair genieten in Hengelo

IJsjestijd!

Op een warme (of eigenlijk elke) zomerdag is er niks lekkerder dan het eten van een ijsje. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je in Hengelo terecht kunt voor de lekkerste ijsje.

Je ontdekt het in deze blog.

De leukste terrassen

In de binnenstad van Hengelo vind je vele leuke en gezellige terrassen. Het kruispunt Enschedesestraat/Wemenstraat/ Brinkstraat (het Lambertusplein) is een waar terrassenwalhalla. De perfecte spot om tijdens zonnige (en minder zonnige) dagen neer te ploffen. Maar ook verder in de stad vind je fijne terrassen. Zoek een plekje in de zon of schaduw en geniet van een schuimende cappuccino, een verfrissend drankje of iets anders lekkers.

Niet alleen in de binnenstad, ook buiten het centrum zijn er verrassende terrasjes te vinden. Wil je een keer iets anders, stap op de fiets om ze allemaal te ontdekken. Een overzicht vind je in dit blog.

Broedplaats Oogst in Hengelo

Cocktail-o-clock

Zomers avond, terras en cocktail. Klinkt als een perfectie combi, vind je niet. In Hengelo drink je op verschillende plekken de lekkerste cocktails. Benieuwd waar? Lees dan onze cocktail blog.

Evenementen

Tropical Night & Ibiza Markt

Zaterdag 13 juli is de binnenstad van Hengelo helemaal in tropische sferen! Overdag is er een gezellige Ibiza Markt in de Wemenstraat waar je heerlijk langs allerlei kraampjes kunt struinen. Op de Ibiza-markt bieden moderne hippies originele Ibiza- en Bohemian lifestyle artikelen aan zoals fashion, sieraden en accessoires.

En 's avonds dans je de sterren van de hemel tijdens de Tropical Night. Op de verschillende podia in de binnenstad hoor je de klanken van salsa, merengue of kizomba.

Kidswarenmarkt

Op zaterdag 20 juli kunnen kinderen in Hengelo met een leeftijd tot en met 12 jaar aanschuiven bij de reguliere warenmarkt in Hengelo om spulletjes te verkopen. Meer informatie en aanmelden.

Salsa Open Air

Dansend de zomer door met Salsa Open Air. Kom ook naar het Pastorieplein deze zomer en geniet van salsa, bachata, merengue, reggaeton en kizomba beats. Of doe mee aan de workshops! Salsa Open Air is op 13 juli, 2 en 30 augustus en 20 september.

Erop uit!

Eindeloos wandelen en fietsen

Ontdek hoe verrassend groen Hengelo en omgeving eigenlijk is. Maak een ontspannen fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk Twente of wandel door de omgeving waar bossen, meertjes, weilanden en heidevelden elkaar afwisselen. Of ontdek de binnenstad van Hengelo tijdens een Stadswandeling, kom meer te weten over de Street Art in Hengelo met een toffe wandelroute en wat dacht je van een wandeling door historisch Tuindorp. Liever fietsen? Ga dan voor de Zoutfiets- of Wederopbouwroute. Ontdek alle wandel- en fietsroutes.

Weusthagpark

Het groene centrum van Hengelo, dat is het Weusthag. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren.

Dus zoek je een uitstapje deze vakantie, ga dan naar het Weusthagpark. Hier lees je meer over wat er allemaal te doen is.

Uitkijktoren Weusthag Hengelo

Sightseeing

Op cultureel gebied is er van alles te doen in Hengelo. Voor avondje uit ga je naar Schouwburg Hengelo, het Filmhuis, de bioscoop of Metropool. Overdag kun je een bezoek brengen aan Museum Hengelo, Techniekmuseum Oyfo of bekijk je de bijzondere architectuur van Piet Blom in de Kasbah. En een bezoekje aan ons mooie Tuindorp mag zeker niet ontbreken. Ontdek alle mooie Hengelose culture activiteiten op deze pagina.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.