5x frisse winterwandelingen in Hengelo

Ook in de winter kun je heerlijk wandelen! Of het nou een rondje park, een boswandeling of een lange route is; rode wangen en frisse neus gegarandeerd! Dus kleed je warm aan en ga naar buiten.

Terug naar overzicht

Wandelen door Tuindorp

Tuindorp 't Lansink is een prachtig stukje Hengelo, waar je heerlijk kunt wandelen en ondertussen meer leert over de geschiedenis van de wijk. Tuindorp is één van de mooiste tuindorp van Nederland en het ontdekken de moeite waard. Nog mooier is deze wijk als er een dik pak sneeuw is gevallen... maar of dat deze winter zo gaat zijn..? Afwachten! Hier vind je een mooie wandelroute door Tuindorp.

Tuindorp Hengelo in winter

Rondje Hengelo

Deze route is 41 km lang en een mooie uitdaging voor degene die van lange afstanden houdt. Je wandelt rondom Hengelo en komt door het mooie buitengebied waar je langs water, woonwijken, weilanden en oude buurtschappen loopt. Ook kom je onderweg de uitkijktoren, het Kristalbad en de watermolen Oele tegen. De route start in Oele. Ontdek deze mooie route.

Rondje Oele

Ga je liever voor wat korte afstanden, dan is rondje Oele een aanrader. Deze wandeling is 4,6 km en brengt je door de landelijke omgeving van Oele. Na die tijd warm je bij Restaurant Bij Boenders lekker op met een warme chocolademelk. Jammie!

Maurits en Napoleon in Beckum

We blijven even in Oele en Beckum met de Maurits en Napoleon wandelroute. Deze historische wandeling brengt je door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon.

Watermolen Oele in de winter

Parken, bos en meer

Slenter eens door het Prins Bernhardplantsoen midden in de stad. Bij sneeuw houd je hier een sneeuwballen gevecht! Of een rondje Kristalbad, dit unieke natuurgebied is ook in de winter een aanrader. Of wat dacht je van waterpark 't Genseler, met eilanden, gazons en wandelpaden. En in dit rijtje mag zeker ook het Lonnekermeer niet ontbreken. Allemaal prachtige plekken voor een heerlijk frisse winterwandeling.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.