Sportief erop uit

Voor de actievelingen onder ons zijn er ook in Hengelo voldoende mogelijkheden dankzij de vele wandel- en fietsroutes die je de mooiste plekjes laten zien. Of ga spoorfietsen, actief én leuk. Hou je van golfen breng dan zeker een bezoek aan Golfclub Driene. En voor degene die graag skateboarden, inline skaten of BMX’en, dan is het skatepark de plek waar je moet zijn.

Golfclub Driene Hengelo

Routes

Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en verken Hengelo en omgeving met de mooiste wandel- en fietsroutes. Op de pagina wandelen en fietsen lees je meer over de omgeving van Hengelo. Direct routes downloaden? Selecteer ze dan hieronder.

Arrangement Smaak van Hengelo

Laat je verrassen door de Smaak van Hengelo. Deze unieke culinaire fietsroute van 42 kilometer laat je allerlei smaken van Hengelo proeven. Niet alleen op culinair gebied wordt je verrast, maar onderweg valt er ook veel te zien en te beleven. Natuur wordt afgewisseld met cultuur. Ontdek de wederopbouwhistorie van de binnenstad en de prachtige buitengebieden. Hengelo heeft vele smaken… dus beleef het en we zijn benieuwd welke smaak jou het beste bevalt! Meer over het arrangement en wat het inhoudt lees je op deze pagina.

Skatepark

Achter het station van Hengelo, op het Industrieplein, vind je het skatepark. Hier kan je skateboarden, inline skaten en BMX’en.

Dus pak je skates of skateboard en doe je tricks in de bowl, op de rails, over de spineramp en de andere obstakels. Het nieuwe skatepark is geschikt voor alle leeftijden (vanaf 8 jaar).

Skatepark | Industrieplein | 7551 CA Hengelo

Golfbaan Driene

In het prachtige Twentse coulisselandschap ligt de bijna een eeuw oude golfbaan van de Golfclub Driene. Opmerkelijk zijn de fantastische doorkijkjes die het coulisselandschap met zich meebrengt.

Golfclub Driene | Morshoekweg 16 | 7552 PE Hengelo | www.golfclubdriene.nl

Fietsen over het spoor in Hengelo

Spoorfietsen

Dit is echt een uniek uitje: spoorfietsen! Vroeger reden hier de stoomtreinen van de GOLS en de goederentreinen van de AKZO, nu kan jij zelf spoorfietsen over deze echte treinrails. Je fietst over bruggen, langs de sluis en typische zoutboortorens en proeft de sfeer van vroeger. De historische spoorlijn is ook een prachtige natuurlijke verbindingszone tussen de stad en het platteland. Bijen en vlinders, maar ook fazanten en reeën komen in de omgeving voor. Het boeken van een pomplorrie doe je via de website van het spoorfietsen.

Ontdek meer

Zoek je nog andere leuke uitjes tijdens een dagje (of meerdere dagen) Hengelo? Kijk dan eens op de pagina Kinderen & Familie of groepsactiviteiten. De lekkerste adresjes om uit eten te gaan vind je op de pagina Eten & Drinken en alle tips voor een avondje uit op de pagina Uitgaan.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.