Sportief erop uit

Voor de actievelingen onder ons zijn er ook in Hengelo voldoende mogelijkheden dankzij de vele wandel- en fietsroutes die je de mooiste plekjes laten zien. Of ga spoorfietsen, actief én leuk. Hou je van golfen breng dan zeker een bezoek aan Golfclub Driene. En voor degene die graag skateboarden, inline skaten of BMX’en, dan is het skatepark de plek waar je moet zijn.

Routes

Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en verken Hengelo en omgeving met de mooiste wandel- en fietsroutes. Op de pagina wandelen en fietsen lees je meer over de omgeving van Hengelo. Direct routes downloaden? Selecteer ze dan hieronder.

Fietsen

Rondje Hengelo (46 km)
Oorlogsmonumentenroute (19 km)

Fietsroute Hengelo & Borne (40 km)

Wandelen

Rondje Oele
Tuindorpwandeling

Stadswandeling

Kunstroute

Wandelnetwerkkaarten

Arrangement Kedeng Kedeng

Dit moet je echt een keer gedaan hebben: spoorfietsen! Uniek in Twente en een leuk uitje met vrienden of familie. Het arrangement start bij het opstartpunt aan de Kuipersdijk. Hier krijg je uitleg over de geschiedenis van het spoorfietsen. Daarna stappen jullie op de spoorfiets, waarmee je de prachtige omgeving verkend. Na het spoorfietsen ga je heerlijk lunchen of dineren bij De Blauwe Engel in de binnenstad van Hengelo. Het restaurant is vernoemd naar de blauwe engel trein die in 1954 de stoomtrein verving. Meer over het arrangement en wat het inhoudt lees je op deze pagina.

Direct boeken? Neem dan contact op met Hengelo Promotie | Markt 8 | 074 - 250 10 80 | Kedeng Kedeng boeken

Skatepark

Achter het station van Hengelo, op het Industrieplein, vind je het skatepark. Hier kan je skateboarden, inline skaten en BMX’en.

Dus pak je skates of skateboard en doe je tricks in de bowl, op de rails, over de spineramp en de andere obstakels. Het nieuwe skatepark is geschikt voor alle leeftijden (vanaf 8 jaar).

Skatepark | Industrieplein | 7551 CA Hengelo

Golfbaan Driene

In het prachtige Twentse coulisselandschap ligt de bijna een eeuw oude golfbaan van de Golfclub Driene. Opmerkelijk zijn de fantastische doorkijkjes die het coulisselandschap met zich meebrengt.

Golfclub Driene | Morshoekweg 16 | 7552 PE Hengelo | www.golfclubdriene.nl

Ontdek meer

Zoek je nog andere leuke uitjes tijdens een dagje (of meerdere dagen) Hengelo? Kijk dan eens op de pagina Kinderen & Familie of groepsactiviteiten. De lekkerste adresjes om uit eten te gaan vind je op de pagina Eten & Drinken en alle tips voor een avondje uit op de pagina Uitgaan.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.