Wandelen & Fietsen

Trage Tocht Hengelo Oost

Terug naar overzicht
Adres Station Hengelo Oost
Zwavertsweg
7552 MH Hengelo

Trage Tocht Hengelo Oost

Je maakt een mooie wandeling in de groengordel tussen Hengelo en Enschede. Verrassend dat je onder de rook van twee grote steden zo mooi en ook nog eens grotendeels onverhard kunt wandelen. Toen de spoorlijn bij Hengelo over een talud geleid moest worden, was er veel zand nodig. De zandwinning leverde twee meren op en het landgoed Lonnekermeer was geboren. De familie Stork liet een villa, boerderij en boswachterswoning bouwen. De heidevelden werden omgeploegd tot landbouwgrond of beplant met productiebos. Eind 2000 kwam het landgoed in handen van Landschap Overijssel. Het naburige bosgebied 'De Wildernis' is kleinschalig van karakter en biedt een rijke afwisseling aan eik, beuk en naaldhoutsoorten. Hof Espelo is een oud landgoed, waar akkers en weilanden afgewisseld worden door bos en heideveldjes. Op het tweede deel van de tocht lopen we over brede zandwegen langs de spaarbekkens van de drinkwaterleiding en maken we een ommetje om de akker van Drienerwolde. Het laatste stuk wandelen we door de wijk Driene langs de bekende Kashba-woningen en langs de Esbeek terug naar het station.

Route

Route en tekst van deze Trage Tocht zijn gemaakt door Rob Wolfs, zie voor meer info www.wolfswandelplan.nl. Deze wandeling is als pdf-bestand met topografische kaart en gps-track te vinden op Wandelzoekpagina.nl.

Meer informatie

wandelzoekpagina.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.