Verrassend groen

De omgeving van Hengelo is verrassend groen. In en om Hengelo vind je een prachtige omgeving waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Ontdek de groene oase midden in de stad: het Prins Bernhardplantsoen. Of ga naar het stadspark Weusthag aan de rand van het centrum.

Buitenplaats Houtmaat Hengelo

Stadspark Weusthag

Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren.

Ontdek er alles over in dit blog.

Stadspark Weusthag | van Alphenstraat
Kinderboerderij 't Weusthag | van Alphenstraat 25 | 7556 JZ Hengelo
Uitkijktoren Weusthag | Torenlaan | 7559 PB Hengelo

Het watertorenpark in Hengelo

Watertorenpark

In de wijk Berflo Es, tegenover het FBK Stadion ligt dit prachtige Watertorenpark met natuurlijke speeltoestellen waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Met een natuurlijke feerun-plek, klimtoestellen van hout, een mooie kabelbaan en boomstammen met muziek een ideale kinderspeelplek! Daarnaast kunnen de kinderen op verschillende plekken met zand en water spelen, schommelen of als een piraat het houten speelschip bestormen.

Watertorenpark | Watertorenlaan 65 | 7552 TN Hengelo

Oele en Beckum

Onder de rook van Hengelo liggen Beckum en Oele. Hier ervaar je het echte Twente, waar het noaberschap nog bestaat. Een omgeving waar meertjes, bossen en weilanden en heidevelden elkaar afwisselen. Een omgeving waar je uitgebreid kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Breng ook een bezoekje aan watermolen De Olde Meule, een watermolen uit 1690 en een prachtige omgeving voor een rondje wandelen of fietsen. Een aantal tips:

Wandelroute Maurits en Napoleon in Beckum (ong. 5 km)
Wandelroute Rond Oele (4,6 km)
Wandelroute Panoramapad Beckum
(ong. 5 km)
Wandelroute Beckum Beter Bekeken
(ong. 3 km)

Lonnekermeer Hengelo

Lonnekermeer

Het Lonnekermeer maakt deel uit van een historische keten van landgoederen rond Hengelo en Oldenzaal. In het Lonnekermeer vind je een bijzondere combinatie van meren, beken, vennen, bos en heide met een rijke variatie aan zeldzame planten en dieren. Naast deze natuur is Lonnekermeer ook van grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde.

Lonnekermeer | Lonnekermeerweg | 7552 PS Hengelo

Prins Bernhardplantsoen

Aan de rand van het centrum vind je het Prins Bernhardplantsoen. Een heerlijk plekje om te genieten tussen de rozentuin, vijver, gazons en boompartijen. In het plantsoen vind je Paviljoen de Ontmoeting. Een heerlijke plek waar je, aan het water, lekker kan lunchen, borrelen of dineren. Ook de ideale locatie voor feesten en partijen of een lekkere high tea. Picknicken aan het water, met vrienden een hapje of drankje doen in het paviljoen of de kinderen lekker laten spelen in de modder. Het kan allemaal in het Prins Bernhardplantsoen.

Prins Bernhardplantsoen | Prins Bernhardplantsoen 1 | 7551 JJ Hengelo

Kristalbad in Hengelo

Kristalbad

Een uniek gebied waar Enschede en Hengelo elkaar bijna raken. Tussen oude de cultuurlandschappen Twekkelo ten zuiden van het Twentekanaal en Driene aan de noordkant van de Hengelosestraat, met de spoorlijn in het midden, daar ligt het Kristalbad. Langs het gebied lopen enkele fiets- en wandelpaden. Vanaf die paden zijn de plekken met verschillende waterstanden goed te zien.

Kristalbad | Kettingbrugweg 50 | 7551 CW Hengelo

Waterpark Genseler Hengelo

Waterpark 't Genseler

Aan de rand van de wijk ’t Genseler vind je een groot waterpark waar je heerlijk kunt wandelen. Dit waterpark is aangelegd om het overtollige regenwater uit de naastgelegen wijk en de stad Hengelo te kunnen opvangen bij hevige regenval. Het water wordt tijdelijk in één van de drie vijvers opgeslagen en stroomt uiteindelijk weer weg. Er kan wel 150 miljoen extra water worden opgenomen zonder dat de vijvers overstromen.

Waterpark 't Genseler | Genselerweg

Ontdek meer

Alle wandel en fietsroutes rondom Hengelo vind je op de pagina Wandelen & Fietsen. Hier kan je direct routes downloaden of kom ze ophalen bij het Toeristisch Informatiepunt aan de Markt 8. Ben je na het wandelen of fietsen toe aan een lekkere kop koffie of ander drankje of een heerlijke lunch? Dan kan je in het centrum van Hengelo goed terecht. Ontdek de leukste lunchplekjes en de fijnste terrassen.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.