Hengelo

4x fietsroutes in en rond Hengelo

Op zoek naar inspiratie voor leuke fietsroutes rondom Hengelo? Check dan onze blog waar wij 4 route tips delen.

5x high tea in Hengelo

Samen met je gezin, familie of vrienden een middag in de (binnen)stad, wie houdt er niet van! Even langs je favoriete winkels of een gezellig rondje over de markt. Hoe kun je dit nou beter afsluiten dan onder het genot van veel lekkers en thee? We hebben vijf leuke high tea plekken voor je verzameld!

Verlichte Route Hengelo

In Hengelo zijn er een aantal bijzondere (kunst)werken en objecten die de moeite waard zijn om in de schijnwerpers gezet te worden. Wij hebben alle werken in kaart gebracht zodat jij deze (in het donker) kan bewonderen. De route vind je hier.

Wederopbouwroute

Deze fietsroute brengt je niet alleen langs de verschillende wederopbouwpanden in het centrum van Hengelo maar ook langs de woonwijken van direct na de Tweede Wereldoorlog: het Witte Dorp (1945), ’t Kotte (1945) en Klein Driene (1951-1956). Download hier de route.

Van oud naar nieuw: industrieel erfgoed in Hengelo

Het rijke industriële verleden van Hengelo heeft veel moois voortgebracht. Met respect voor het verleden zijn verschillende locaties opnieuw ingericht. Ontdek 5 industrieel erfgoed locaties in Hengel

Wandelroutes

Wat is er lekkerder dan wandelen! Ook als het weer wat minder is kan je prima een rondje wandelen. Dus...schoenen aan en gaan! Wij hebben een aantal wandelroutes voor je op een rij gezet.

Deelnemers Hengelo Kado

Hier vind je een overzicht van alle deelnemers aan Hengelo Kado. De deelnemers zijn ook te herkennen aan de speciale Hengelo Kado raamsticker.

9 smakelijke lunchtips

Of je nu gaat voor een snelle hap of uitgebreid tafelen: wij hebben 9 tips voor een heerlijke lunch in Hengelo.

Culinair fietsarrangement

Laat je verrassen door de Smaak van Hengelo. Deze unieke culinaire fietsroute van 42 kilometer laat je allerlei smaken van Hengelo proeven. Ontdek het arrangement.

Wandelroute Maurits en Napoleon in Beckum

Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. Download de wandelroute.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.