Blog

Lekker naar buiten met deze routes

Wat is er lekkerder dan wandelen! Zeker in deze tijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Dus schoenen aan en gaan. Ontdek hier de wandelroutes rondom Hengelo.

Terug naar overzicht

Routes Beckum & Oele

Rondom Beckum vind je drie wandelroutes die je door het buitengebied en historische plekjes brengt.

Beckum Beter Bekeken (3 km)

Deze route neemt je mee door het dorp Beckum langs bestaande en verdwenen trefpunten. De route gaat langs historische plekjes die je iets vertellen over de geschiedenis van het dorp. Deze route is, met een kleine omweg, ook geschikt voor rolstoelers en kinderwagens. Download route.

Wandelroute Maurits en Napoleon in Beckum (5 km)

Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. Download de route.

Panoramapad Beckum (5 km)

Deze wandellus bij Beckum neemt je mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan. Download de route.

Rondje Oele

Een wandeling van 4,6 km vanaf rustpunt Erve het Geurts. De wandeling brengt je door de prachtige omving van Oele. De route vind je hier

Kastjesroute


Verspreid door de wijk Tuindorp zijn elektriciteitskastjes voorzien van een stijlvolle behuizing.
In de donkergroene kleur die past bij de wijk Tuindorp ’t Lansink, voorzien van historische foto’s en met anekdotes of gedichten over verschillende thema’s. Het maakt de van oorsprong grijze huisjes tot passende objecten in de wijk.

Je komt ze overal op straat tegen: transformator- en kabelkastjes in allerlei soorten en maten. Ongetwijfeld heel nuttig, maar fraai is anders, vooral als die kastjes ontsierd worden door graffiti. Het zijn van die dingen in het straatbeeld waar je niet altijd bewust naar kijkt, maar die wel degelijk mede bepalend zijn voor de sfeer in de buurt. In Groot Driene zijn deze kastjes beplakt met mooie foto's van Jet Broekstra.

Natuur- en wandelroute Weusthag

Midden in Hengelo ligt een groen park: het Weusthagpark. In dit park, 200 hectare groot, is het goed toeven. Je moet niet vreemd opkijken als er een eekhoorn voor je uit rent, een ijsvogel als een blauwe schicht over het water schiet, of als in het voorjaar de zoete geur van kersenbloesem je neusgaten bereikt. Deze natuur- en wandelroute start bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat 25 en is geschikt voor jong en oud. De wandeling gaat over goede paden en is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De wandeling kan in elk seizoen gelopen worden, steeds zijn er bijzonderheden te zien. De route kan je op deze pagina downloaden.

Groene Wissel Route

Door een leuke volkswijk loop je langs de Berflobeek de stad uit en kuiert dan kilometerslang over de paden en onverharde wegen langs de Omloopleiding en het Twentekanaal naar het Kristalbad: een enorme en vogelrijke waterberging. Over een fraaie bosweg wandel je door een natuurgebied/golfterrein en over een graspaadje langs de Koppelleiding weer naar de stadsrand. Tijdens het traject daar doorheen vang je af en toe een glimp op van de Drienerbeek. De route is ongeveer 11 km lang en kan je op deze pagina downloaden.

Trage Tocht Hengelo Oost

Je maakt een mooie wandeling in de groengordel tussen Hengelo en Enschede. Verrassend dat je onder de rook van twee grote steden zo mooi en ook nog eens grotendeels onverhard kunt wandelen. Op het tweede deel van de tocht loop je over brede zandwegen langs de spaarbekkens van de drinkwaterleiding en maak je een ommetje om de akker van Drienerwolde. Het laatste stuk wandelen gaat door de wijk Driene langs de bekende Kashbah-woningen en langs de Esbeek terug naar het station. Route en tekst van deze Trage Tocht zijn gemaakt door Rob Wolfs, zie voor meer info www.wolfswandelplan.nl. De route vind je op deze pagina.

Andere mooie plekken

Slenter door het Prins Bernhardplantsoen midden in de stad. Ook leuk voor de kids die hier heerlijk kunnen spelen. Het Kristalbad, een uniek natuurgebied op de grens met Hengelo en Enschede, is een bezoek waard. Of wat dacht je van waterpark 't Genseler, met eilanden, gazons en wandelpaden. En niet te vergeten het Watertorenpark, een park om te wandelen, fietsen, spelen en sporten. Dit is een echt water- speel- en doepark.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.