Winters Hengelo

Een knus seizoen, met sfeervolle lichtjes, knisperende haardvuren en warme chocolademelk. Wie droomt er niet van witte sneeuwdekens, sneeuwbalgevechten, schaatsen op natuurijs en het maken van sneeuw engelen. Ontdek wat er in Hengelo te doen is in de winter.

Eindelijk! Winterse evenementen

Schaatsen

Van 2 december t/m 8 januari 2022 kun je weer heerlijk schaatsen in de binnenstad van Hengelo. Het Burgemeester Jansenplein wordt deze periode omgebouwd tot een groot winters plein in kerstsfeer. Naast de schaatsbaan is er in het weekend van 17 en 18 december een kerstmarkt.

Na het schaatsen geniet je van een hapje of drankje die Stravinsky met liefde voor je klaarmaakt.

Wil je weten wanneer je kunt schaatsen, wat de entreeprijs is of meedoen aan het curlingtoernooi? Kijk dan op deze pagina.

Kerstmiddag

Of je nou in Hengelo woont, hebt gewoond of heel ergens anders vandaan komt: de middag voor Eerste Kerstdag staat bij veel (oud-)Tukkers met een dikke rode stift omcirkeld in de agenda. Het centrum van Hengelo loopt al jaren vol met duizenden bezoekers voor de traditionele kerstmiddag. Wat ooit in 1980 begon als spontaan feestje bij café De Appel is in al die jaren onderdeel geworden van het DNA van Hengelo.

Shopping Weekend met kerstmarkt

Het Shopping Weekend van 17 en 18 december staat volledig in het teken van kerst. Het laatste weekend voor kerst is het extra gezellig in de binnenstad. Alle tijd om nog even de laatste inkopen te doen, mooie cadeautjes uit te zoeken en te genieten van de kerstsfeer. Beide dagen is er een kerstmarkt waar je helemaal in de kerststemming komt. En op zondag zijn de winkels in de binnenstad extra geopend zodat jij ok dan je inkopen kan doen. Pak tussendoor een verwarmd terrasje mee of geniet bij één van de vele gezellige restaurants binnen van een lunch of een kop koffie met gebak. Hier lees je alles over het weekend en de kerstmarkt.

Tijd voor...

Binnenpretjes

Ook bij minder weer is er genoeg te beleven in Hengelo. Van een autoroute tot een museum bezoeken of lekker een middagje naar de bioscoop. Of lekker wandelen in de regen. Keuze genoeg!

Ontdek hier alle binnenpretjes.

Frisse winterwandelingen

Naar buiten koud? Juist in deze donkere maanden is het goed om naar buiten te gaan. Rode wangen en frisse neus gegarandeerd.

Ontdek 5 heerlijke frisse winterwandelingen.

Warme sjaals en truien

Het begint steeds kouder te worden en de tijd van warme sjaals, mutsen en jassen is weer aangebroken. En waar kan je die nou beter kopen dan bij 'onze' winkeliers. In de binnenstad van Hengelo vind je op loopafstand van elkaar vele verrassend leuke winkels en unieke speciaalzaken waar persoonlijke aandacht centraal staat. Van lokale helden tot landelijke toppers, je vindt het in Hengelo.

Lekker!

Hartverwarmende stoofpotjes

Wat is er in de winter nou lekkerder dan een goed gevulde stoofpot. Een heerlijk en klassiek gerecht dat vast en zeker ook weleens bij jou op tafel staat. Wil je een keer niet uren in de keuken staan, schuif dan bij één van deze restaurants in Hengelo aan.

Chocolademelk met een toef slagroom

Brrrr met deze kou kun je wel een lekker hartverwarmend drankje gebruiken! Wat dacht je van een kop warme chocolademelk inclusief een flinke dot slagroom. Yummie! Wij tippen 4 spots waar je heerlijke warme choco drinkt (ook vegan!). Ontdek hier de 4 spots in Hengelo.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.