Winters Hengelo

Een knus seizoen, met sfeervolle lichtjes, knisperende haardvuren en warme chocolademelk. Wie droomt er niet van witte sneeuwdekens, sneeuwbalgevechten, schaatsen op natuurijs en het maken van sneeuw engelen. Ontdek wat er in Hengelo te doen is in de winter.

Eindelijk! Winterse evenementen

Schaatsen

Van 7 december t/m 7 januari 2024 kun je weer heerlijk schaatsen in de binnenstad van Hengelo. En dit keer op een bijzondere locatie: in het voormalige V&D pand. Wat ook anders is: een professionele schaatsbaan van kunststof én gratis toegankelijk voor iedereen. Ook zijn er gratis schaatsen beschikbaar. Rondom de schaatsbaan is het gezellig met horecagelegenheid Lef & Zen, een draaimolen en voor een attractie voor de allerkleinsten.

Alle informatie over openingstijden en activiteiten van de schaatsbaan vind je op deze pagina.

Kerstmarkt Hengelo

Van 20 t/m 24 december wordt het Brinkplein en een gedeelte van het marktplein omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Ondernemers, particulieren en verenigingen verkopen deze dagen vanuit houten kerstchalets een assortiment speciaal voor de feestdagen. Bij een kerstmarkt hoort ook warme chocolademelk en glühwein! Die ontbreken dan ook niet. Op het podium op het marktplein zijn elke dag optredens. Kom dus lekker shoppen en dompel je onder in de kerstsfeer.

Meer weten? Lees dan vooral hier verder.

Kerstmiddag

Of je nou in Hengelo woont, hebt gewoond of heel ergens anders vandaan komt: de middag voor Eerste Kerstdag staat bij veel (oud-)Tukkers met een dikke rode stift omcirkeld in de agenda. Het centrum van Hengelo loopt al jaren vol met duizenden bezoekers voor de traditionele kerstmiddag. Wat ooit in 1980 begon als spontaan feestje bij café De Appel is in al die jaren onderdeel geworden van het DNA van Hengelo.

Tijd voor...

Binnenpretjes

Ook bij minder weer is er genoeg te beleven in Hengelo. Van bowlen tot een museum bezoeken of lekker een middagje naar de bioscoop. Of lekker wandelen in de regen. Keuze genoeg!

Ontdek hier alle binnenpretjes

Verlichte route

Super leuke tip voor de donkere dagen: de Verlichte Route. Met deze route kom je langs verschillende bijzondere (kunst)werken en objecten die prachtig in de schijnwerpers zijn gezet.

De route vind je hier

Frisse winterwandelingen

Naar buiten koud? Juist in deze donkere maanden is het goed om naar buiten te gaan. Rode wangen en frisse neus gegarandeerd.

Ontdek 5 heerlijke frisse winterwandelingen.

Warme sjaals en truien

Het begint steeds kouder te worden en de tijd van warme sjaals, mutsen en jassen is weer aangebroken. En waar kan je die nou beter kopen dan bij 'onze' winkeliers. In de binnenstad van Hengelo vind je op loopafstand van elkaar vele verrassend leuke winkels en unieke speciaalzaken waar persoonlijke aandacht centraal staat. Van lokale helden tot landelijke toppers, je vindt het in Hengelo.

Lekker!

Hartverwarmende stoofpotjes

Wat is er in de winter nou lekkerder dan een goed gevulde stoofpot. Een heerlijk en klassiek gerecht dat vast en zeker ook weleens bij jou op tafel staat. Wil je een keer niet uren in de keuken staan, schuif dan bij één van deze restaurants in Hengelo aan.

Chocolademelk met een toef slagroom

Brrrr met deze kou kun je wel een lekker hartverwarmend drankje gebruiken! Wat dacht je van een kop warme chocolademelk inclusief een flinke dot slagroom. Yummie! Wij tippen 4 spots waar je heerlijke warme choco drinkt (ook vegan!). Ontdek hier de 4 spots in Hengelo.

Sponsoren

Deze sponsoren maken Winters Hengelo en de (kerst)activiteiten zoals de schaatsbaan en kerstmarkt mogelijk.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.